Trecerea de la ora de iarnă 2021 se face după echinocțiul de toamnă, atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc și trece prin emisfera sudică are loc echinocțiu de toamnă. Pe data de 22 septembrie, echinocțiul de toamnă reprezintă în mod oficial sfârșitul verii. Echinocțiul reprezintă acel moment rar din an (sunt doar două astfel de momente) în care ziua este egală cu noaptea. Motivul pentru care se recurge la această trecere este tocmai beneficiul adus de lumina naturală pe o durată cât mai lungă de timp.
Se renunță la schimbarea orei
Parlamentul European a votat în martie 2019 pentru a se renunța la ora de vară, la nivelul Uniunii Europene. Măsura urma să intre în vigoare în anul 2021. Concret, țările care vor să mențină ora de vară au făcut o ultimă schimbare în ultima duminică din martie 2021. Țările care vor să rămână la ora de iarnă vor face trecerea la ora de iarnă în ultima duminică din octombrie 2021.
[eadvert]
Trimite articolul
XDa de ce gagica din poză are chiloții pe nas ?
O mușcă ceasul de nas.?
Ar fi un lucru imbucurator renuntarea la jocul de-a ora,dar puteti sa ne dati un link,ceva oficial in care spune cu subiect si predicat ca de la anul va fi istorie tampenia asta? Intreb si eu,deoarece dupa indelungata brambureala pe subiect,colac peste pupaza veni si covidu’ astfel incat intr-o entuziasta unanimitate PE a lasat-o in coada de pește.
-
Ai perfecta dreptate
tu,micule om sa te pui cu natura cu ceea ce a dat DUMNEZEU sa modifici mersul timpului cu de la tine putere>>>>> ma mir ca ne mai rabda pamantul
pe vremea lui CEAUSESCU s-a invocat motivul -pentru economie de curent
acum?????????-
Daca ai cauta numa’ putin pe internet, ai gasi motive.
Exemplu:
https://www.youtube.com/watch?v=84aWtseb2-4
-
de ce nu se adopta ora de vara atunci? pentru ca e mult mai normala
-
Pentru ca inca nu s-a ajuns la un consens unanimin E.U.
Si nimeni nune interesat sa se schimbe ceva.
Efevtiv li se rupe. Nu-i intereseaza.
Fie ora cât de grea, gigascumpãria mea.