În fiecare an, în ultimul weekend al lunii martie ceasurile se dau înainte. Astfel că duminică, 29 martie, ora 03:00 devine ora 04:00.
De ce se schimbă ora?
Scopul acestor schimbări este de a ne bucura de mai multă lumină naturală pe parcursul zilei, cu alte cuvinte de a adăuga o oră de lumină zilei, deoarece ziua tinde să devină mai mică decât noaptea. Astfel, schimbând ceasurile pe ora de vară se va întuneca mai târziu cu o oră. De asemenea, această schimbare favorizează economisirea energiei electrice întrucât programul de lucru coincide mai mult cu perioada în care avem parte de lumină naturală.
Ora de vară în România
În România ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932. Până în 1939 ora de vară a funcţionat în fiecare an, între prima duminică din aprilie (în 1932: 22 mai), ora 00:00 şi prima duminică din octombrie, ora 01:00 (ore locale).
Între 1 aprilie 1940, ora 00:00, şi 2 noiembrie 1942, ora 03:00, ora de vară a fost în vigoare permanent în România. Din 1943, practica trecerii la ora de vară a fost suspendată.
Ora de vară a fost reintrodusă în România începând cu 1979. În 1996, ţinând cont de avantajele decalării orarului cu o oră vara, pentru a profita la maximum de orele de lumină, acest orar a fost prelungit în Europa cu încă o lună.
Din 1997, ora de vară începe în România în ultima duminică din martie şi se încheie în ultima duminică din octombrie, la fel ca în toate ţările europene
Trimite articolul
XE testați şantieriştii?
MARE MIZERIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CU CE SCOP O MAI FACETI SI PE ASTA?????????????
PENTRU CASATORIILE HOMO ATI FACUT REFERENDUM DAR PENTRU SCHIMBAREA OREI NUUUUUUUUUUUUUUUUU
ORICUM ,DUPA VOI ASTA NU AFECTEAZA DECIT O MICA PARTE DIN POPULIME