Şedinţa Parlamentului pentru învestirea Guvernului Florin Cîţu a început miercuri după-amiază. Şedinţa a fost condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 363 de parlamentari din cei 455 validaţi.
Conform Agerpres, Guvernul Cîțu va fi format, după depunerea jurământului, din următorii:
Din partea PNL
Alexandru Nazare la Ministerul de Finanţe;
Raluca Turcan la Ministerul Muncii;
Adrian Oros la Ministerul Agriculturii;
Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educaţiei;
Lucian Bode la Ministerul de Interne;
Nicolae Ciucă la Ministerul Apărării;
Virgil Popescu la Ministerul Energiei;
Bogdan Aurescu la Ministerul de Externe;
Bogdan Gheorghiu la Ministerul Culturii;
Din partea USR-PLUS
Stelian Ion la Ministerul Justiției;
Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății;
Cătălin Drulă la Ministerul Transporturilor;
Cristian Ghinea la Ministerul Fondurilor Europene;
Claudiu Năsui la Ministerul Economiei;
Ciprian Teleman la Ministerul Cercetării, Inovării, Digitalizării;
Din partea UDMR
Cseke Attila la Ministerul Dezvoltării;
Tanczos Barna la Ministerul Mediului;
Novak Eduard la Ministerul Tineretului și Sportului.
Procedura de învestire a noului Guvern a început miercuri în jurul miezului zilei, cu audierea în comisiile de specialitate a celor propuși pentru a ocupa funcțiile de Ministru, toţi primind aviz pozitiv din partea comisiilor. Ulterior, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, premierul desemnat Florin Cîţu a prezentat programul şi lista Guvernului, urmând dezbateri parlamentare şi votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Cabinetului.
Conform Constituţiei şi regulamentului şedinţelor comune ale Parlamentului, Legislativul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul a fost acordat secret, cu bile. Pentru a valida votul, trebuie să fie prezenţi cel puţin jumătate plus unu din membrii care compun cele două Camere ale Parlamentului.
Odată cu votul pentru noul Guvern, parlamentarii au votat și aprobarea programului de guvernare prezentat de premierul propus Florin Cîțu. Pentru ca Executivul să fie învestit este nevoie de majoritatea voturilor parlamentarilor validaţi, adică 228 de voturi “pentru”. Votul a început după ora 17, iar rezultatul a fost următorul: 260 voturi PENTRU; 186 voturi ÎMPOTRIVĂ; zero ABȚINERI.
[eadvert]
Trimite articolul
XNu o spus nimeni prea multe pensii?
După covid fatal cu morbidități ar trebui să se dea urmaşilor pensia victimei cel puțin trei luni.
Economia reduce luxul.
Subvenţiile au murit, trãiascã invenţiile.
Balaurul cu mascã capete.
Ce geniu vrea gulivernantã?
Liftierelor nu le place etajul III. De aceea fac lift.
vai de capu nostru .adta ati votat asta aveti
-
idem si in Bihor 🙁
la ultimele alegeri pnl a obtinut cele mai multe voturi in ardeal fara de care nu avea mai mult de 7-8 % la nivel de tara, iar majoritatea ministrilor sunt din zonele cu procente f. mici miticii si moldoveni in care rezultatele au fost slabe, ceea ce este o mare aberatie a lu orban, catu si iohanis, o mare prostie, la urmatoarele alegeri pnl va pierde in Ardeal pentru ca nu a tinut cont de rezultatele alegerilor la numirea ministrilor si a negociat f. prost dand usr si udemereu 2 portofolii grele, ministrul dezvoltarii si al transporturilor ceea ce este inadmisibil.
-
Nu este încă clar că domnul “guvernul meu” a impus ministere f grele celor de la USRPLUS? Practic asta denota faptul că PNL-ul partidul cu 25%,din sufragii i s-au refuzat accesul la pirghiile de conducere. Banii vor fi rulați prin alte filiere. Marea resetare e impusă exact că în UE. Franța cu politica, germanii cu finanțele, iar englezii cu varianta mutantă nr2 a virusului…așa da, la mai mare voi ăștia mici….gherner e si Tata și bunici..