Chiar dacă nu avem val epidemic de rujeolă, la fel ca alte judeţe şi la noi tot mai puţini părinţi aleg să îşi vaccineze copiii cu vaccinuri înscrise în programul naţional de vaccinări, aprobate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Dr. Zoia Bitea, director adjunct la Direcţia de Sănătate Publică Bihor, a declarat că ultimul val epidemic de rujeolă a fost acum zece ani în Bihor. .
Totuşi, spune doctoriţa, ne confruntăm cu un trend descendent al vaccinărilor, din cauza neprezentării la vaccinare, a refuzului sau/şi a disfuncţionalităţii.
Doctoriţa recomandă bihorenilor să se informeze din surse avizate şi să ceară mai multe opinii de la specialişti. Informaţii detaliate se pot obţine şi de la medicii epidemiologi de la DSP Bihor, care, la cerere, se pot deplasa pentru a informa şi în comitetele de părinţi, la diferite asociaţii etc. În plus, unele categorii de oameni, la risc, cum ar fi gravidele, lăuzele, cei cu orientări sexuale diferite, cei cu anumite locuri de muncă sau cei care călătoresc pot beneficia de vaccinuri gratuite prin diferite campanii.
Grav este doctoriţa, că România s-a întors cu zeci de ani înapoi şi s-a ajuns să se moară fiindcă se refuză de pildă vaccinul anti-tetanos. Informaţii corecte se pot primi la DSP Bihor la tel. 0259.418639 sau cei interesaţi pot lăsa datele de contact şi vor fi contactaţi de specialiştii de aici pentru a primi informaţiile dorite.
Citiți principiile noastre de moderare aici!