Zilele trecute s-a demarat Crash Course – Tores Pont – prima campanie organizată în parteneriat cu Căpitănia Principală a Judeţului Hajdu-Bihar şi a Asociaţiei A.R.P.E.R, pe teritoriul României pentru prevenția accidentelor rutiere cu victime.
Vinerea trecută (5 iunie a.c.), la Colegiul Naţional „Miahi Eminescu” din Oradea, s-au întâlnit românii şi maghiarii din cele două ţări, implicaţi într-o activitate comună de aplicare a proiectului de anvergură internaţională Crash Course.
Acest proiect s-a implementat pentru prima dată în Marea Britanie, în anul 2004, an în care 464 de persoane şi-au pierdut viaţa pe şoselele oraşului Staffordshire, din care 40% din victime au fost tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 25 ani, cu scopul de a schimba atitudinea şi comportamentul participanţilor la trafic.
Vineri, la CN „M. Eminescu”, elevii de liceu au avut ocazia să participe la o prezentare susţinută de către reprezentanţii poliţiei din Ungaria. Invitaţii au oferit materiale audio-vizuale cu cazuri reale petrecute în Ungaria, urmat de expunerea unui judecător, reprezentant al Tribunalului Debrecen, care a prezentat consecinţele juridice ale accidentelor rutiere.
În sala festivă de la Eminescu, au fost prezenţi 130 de elevi de liceu, atât de la secţia maghiară cât şi de la secţia română, prezentarea realizându-se bilingv, în prezenţa unui traducător.
La întâlnire, Ungaria a fost reprezentată de lt. Col. al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hajdú – Bihar – Serviciul Rutier, reprezentanţi ai Tribunalului din Debrecen, respectiv un reprezentant al Serviciului de Ambulanţă Hajdu-Bihar.
Scopul final al proiectului este reducerea numărului de accidente rutiere prin informare.
Amintim că ARPER este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, înfiinţată în Oradea, având ca obiective principale reducerea numărului accidentelor rutiere, a consecinţelor acestora în societate. În plus organizația mizează pe sensibilizarea opiniei publice în special a participanţilor la trafic privind necesitatea cunoaşterii şi respectării normelor la regimul circulaţiei rutiere.
Mai multe informații pot fi găsite în cadrul website-ului www.arper-info.ro și a paginii de Facebook a organizației
(https://www.facebook.com/profile.php?id=100004350495733&fref=ts).
Citiți principiile noastre de moderare aici!