Noul album de la Robin and The Backstabbers, „Bacovia Overdrive Vol. 3: Vladivostok”, reprezintă finalul unei trilogii care a început în urmă cu șapte ani și care a avut un impact deosebit pe scena rockului alternativ din România. Au pornit în 2012 cu „Stalingrad”, trei ani mai târziu apărând „Arhangels’sk”. „Stalingrad” a fost bine primit de critici, formaţia câştigând premiul la categoria „Cel mai bun rock alternativ” la On Air Music, în 2013, eveniment la care a primit şi premiul pentru artistul anului.
„Bacovia Overdrive Vol. 3: Vladivostok” a fost lansat oficial pe 30 noiembrie 2019 la Arenele Romane din București iar 2% din valoarea biletelor vândute a fost redirecţionat către campaniile pentru protejarea pădurilor ale Greenpeace România şi WWF România. „Mi se pare mult spus că am tras noi un semnal de alarmă, noi doar punem umărul la semnalul care suflă”, spune Robin.
O parte din melodiile albumului „Vladivostok” au luat naștere în liniștea de toamnă a unei case ascunse într-o pădure de pe marginea unui lac. Muzica nu se încadrează într-un singur gen, pe album regăsindu-se şi pop-rock, şi electro, indie, alternative, într-o alternanţă experimentală. Titlurile în sine ale pieselor sunt o poveste: „Dansează Salomee”, „Picnic La Marginea Drumului”, „aUGAda! #nuparcați #garaj”, „. /În /Îm /Pre //Ună .”, „Vladivostok 1”, „Oțelu Măcelaru”, „Orice Carte Citită”, „…Cu Pădurea Ta Cu Tot”, „Tarantella (O casă, cândva)”, „M E C a N I C Ă F I N Ă”, „Vladivostok 2”, „Noi Toți”.
Robin spune într-un interviu pentru presssone.ro că „Bacovia Overdrive Vol. 3: Vladivostok” este un album despre scris şi despre citit, ca teme recurente. „E o chestie pe care o observi la un moment dat, poate pe la a șaptea reascultare dacă ai chef de ea, dacă reușești să treci de primele trei cântece. La a șaptea ascultare poți să zici, «băi, parcă toate cântecele au ceva de-a face cu scrisul, cu cititul»”. Trilogia este o călătorie în care fiecare oprire este o surpriză. A pornit dintr-un loc şi nu ştii unde te duce până nu faci următorul pas, încercând să găseşti lucruri noi pe care să le spui captivat mai departe. E un drum spiritual, după cum spune Robin, ajuns la capătul unui continent. Dincolo e oceanul…
„Dacă primul album e sunetul unei păsări care se dă cu capul de pereți și de geamuri într-o cameră, al doilea album e senzația păsării ăleia prinse și ținute în mână și tu o strângi și ești sever cu ea și nu-i dai drumul, iar albumul ăsta nou mi se pare că e ca și când pasărea îți stă pe umăr, între timp a și învățat să vorbească și ai și o conversație cu ea”, explică Robin în interviu.
Albumul „Bacovia Overdrive Vol. 3: Vladivostok” îţi sugerează, îţi dă unelte pentru a-ţi crea propriile lumi „de la capătul orașului, de la capătul oceanului, de la marginea pământului”. Îl puteţi asculta live, în concertul susţinut de Robin and The Backstabbers pe 23 ianuarie, de la ora 21:00, în Bavaria Undreground (str. Mihail Kogălniceanu nr. 3). Vă aşteaptă la întâlnire: Andrei Proca (Robin) – voce, chitară,Vladimir Proca (ShakeHeartbreak) – baterie, Florentin Vasile (Norman Bates) – chitară, Eugen Nuțescu (Oigăn) – bas, Andrei Fântână (Dragonul Roșu) – clape, saxofon, acordeon, chitară, muzicuță și Radu Moldovan (TRădanu) – percuție.
Citiți principiile noastre de moderare aici!