În cadrul Colegiului Prefectural de miercuri, prefectul Claudiu Pop a ţinut să transmită că răbdarea la care sunt supuşi cei ce intră sau ies din ţară vine ca urmare a deciziilor luate de UE în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), pe fondul ameninţărilor teroriste.
Controalele au, însă, şi un rezultat concret. „Am avut 177 de urmăriţi general depistaţi în această perioadă, deoarece s-au făcut verificări în baza de date. Au fost 7.909 de alerte – adică persoane căutate, dar fără mandat de executare a pedepsei”, a precizat comisarul-şef Marin Bondar, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.
„Sunt şi perioade în care se lucrează pe 2-3 artere şi se formează cozi. Însă acele momente de vârf au fost generate de o conjunctură internaţională. Nu a fost în niciun fel imputabile ITPF Bihor”, a arătat prefectul Claudiu Pop, referindu-se la controalele din luna decembrie.
Pop a ţinut să mai arate cum stă treaba cu cozile: „Atunci când e coadă la ieşire, este pentru că vameşii şi poliţiştii de frontieră maghiari fac controlul mai amănunţit, fiind în Schengen. Astfel, când sunt cozi în Borş şi Sântion, se datorează controlului aprofundat efectuat de maghiari. Şi invers e valabil”.
Prefectul nu vrea „broscuţe”
În altă ordine de idei, prefectul Claudiu Pop i-a atenţionat şi miercuri pe membrii Colegiului Prefectural – şefi de instituţii cărora le sunau telefoanele în plină şedinţă. „Aţi terminat cu broscuţele? Oameni buni, dacă aveţi ceva important, vă retrageţi şi vorbiţi. Dar nu vreau să aud toate trilurile, broscuţele, greierii şi orătăniile de pe faţa pământului”, i-a mustrat Pop pe cei prezenţi.
Nu este prima dată când prefectul se arată deranjat de sunetele scoase de telefoanele participanţilor la Colegiul Prefectural.
Azi, 27 ianuarie 2016, de la ora 10.00, în sala mare a Instituţiei Prefectului judeţului Bihor a avut loc sedinta…
Posted by Claudiu Pop on Wednesday, January 27, 2016
Citiți principiile noastre de moderare aici!