Potrivit calendarului de organizare și desfășurare a simulării Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (EN VIII), începând de luni, 31 martie, a fost programată comunicarea rezultatelor în mod individual, fiecărui elev.
Rezultatele obținute de elevii claselor a VIII-a care au participat la simularea probelor scrise din cadrul EN VIII 2025 au fost centralizate la nivel național de către Ministerul Educației și Cercetării.
În această etapă au fost implicați în procesul de evaluare 628 de profesori evaluatori:
- Limba și literatura română: 297;
- Matematică: 265;
- Limba și literatura maternă: 66.
„La nivelul celor 143 de centre în care s-a desfășurat simularea, peste 738 de profesori asistenți au asigurat scanarea și încărcarea lucrărilor pe platforma informatică. Platforma a funcționat în parametri optimi pe întreaga durată a simulării”, a declarat Florin Negruțiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.
Potrivit rapoartelor statistice furnizate de platforma informatică, se înregistrează următoarea situație pe probe și tranșe de note:
- Limba și literatura română: din cele 4757 de lucrări evaluate, 2930 au avut note de cel puțin 5, ceea ce reprezintă un procent de promovabilitate de 61,59%;
- Matematică: dintre cele 4.730 de lucrări corectate, 3246 au fost notate cu cel puțin 5, procentul promovabilității fiind de 68,6%;
- Limba și literatura maternă: din 910 lucrări, 747 au obținut note peste 5, atingând un procent de promovabilitate de 82,09%.
La Limba și literatura română trei elevi au obținut nota 10, la matematică 20 de elevi, iar la Limba și literatura maternă doar unul.
Rezultatele au început să fie analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, urmând să fie continuate în cadrul ședințelor cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!