Punctual, în această perioadă, în județul Bihor au fost organizate 44 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun.
Polițiștii bihoreni au acționat împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor, pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, cadre ale Poliției Locale Oradea, inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, inspectori de la Direcția de Sănătate Publică, precum și inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă.
În cadrul acțiunilor desfășurate, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 24.300 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 315 societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri, zone de agrement, gări și autogări.
„În cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 208 mijloace de transport, din care 125 de mijloace de transport public în comun În urma activităților derulate, polițiștii au aplicat 307 sancțiuni contravenționale, în valoare de 35.250 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară”, a precizat comisarul-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.
Amintim că în contextul creșterii incidenței în Oradea, polițiștii bihoreni au organizat sâmbătă filtre rutiere pentru a verifica dacă se respectă restricțiile pe timp de noapte.
Astfel de acțiuni vor fi derulate împreună cu partenerii instituționali și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei, sub autoritatea Instituției Prefectului Județului Bihor.
„Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație. Reamintim faptul că, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise”, a mai transmis Fărcuța.
Cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară pot fi sesizate apelând la linia TelVerde – 0800800165.
Trimite articolul
XEroii nostrii! Imi este greata !
-
Trebuie reinfiintate lagarele si ghetourile pt nevaccinati
-
Așa-i Drop, bine zici.
Ma bucur ca mi-ai preluat propunerea.
„Cred că nu va mai exista un Partid Național-Socialist; ideea va muri odată cu mine. Dar poate că peste vreo sută de ani va apărea o altă idee național-socialistă, ca o religie” Adolf Hitler. Iată că Hitler a avut dreptate, cu precizarea ca au trecut mai puțin de 100 de ani.-
tu ai fi cap de lista in popularea lor.
-
-
imi trebe un lagar mare din beton si balegar, trebe sa vorbesc cu sotul meu chel sa faca ceva ca sa ma simt acasa ca la telehurman
-
-
Coco,
Mie mi-e greata da cati agramati posteaza aici.-
Pentru ca esti de la buda.
Biggie *greata* de la buda. -
Pentru ca pute biggie de la buda, numai suporta mirosul de shit
-
F bine eu îs vaccinat nu are treabă nimeni cu mine desi eu îs pozitiv și împart covid așa că feritiva de noi vaccinați că suntem mai periculoși că pe noi nu ne testează nimeni