Ministerul Educației a centralizat rezultatele (înainte de contestaţii), înregistrate la Evaluarea Națională de absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2 – 27 iunie 2020.
Situația statistică de la nivelul județului Bihor arată că dintre cei 4.700 candidați prezenți, 3.526 au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (adică 75,02 %). Dintre aceștia, 12 candidați au încheiat examenul cu media generală 10. Patru dintre absolvenţii care au obţinut medii de 10 sunt elevi la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” (Coita Ana Caterina, Gherman Mihai-Aurelian, Alexandru Macra şi David Laurenţiu Pantea), doi, la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” (Drăgan Daria-Marina şi Onaca Iulia Miruna), iar câte unu de la Școala Gimnazială „Dacia” (Daria Creţ), Colegiul Național „Iosif Vulcan” (Avram Elena), Colegiul Național „Mihai Eminescu” (Sebastian Mraz), Liceul Teologic Penticostal „Betel” (Mihele Teodora Gabriela Maria), Colegiul Naţional ,,Onisifor Ghibu” (Alex Darius Topai) și Liceul Ortodox „Roman Ciorogariu” (Carla Moza).
„Rezultatele sunt bune. Copiii noştri au obţinut 12 note de 10, iar marea majoritate a mediilor sunt peste 9. Chiar dacă a fost pandemie, în perioada pregătirilor am făcut simulări pe foi de examen tipizate, exact ca la Evaluarea Naţională pentru a-i obişnui cu redactarea lucrărilor pe acest tip de foaie”, a declarat prof. Florian Hava, directorul Şcolii Gimnaziale „Dacia” Oradea.
„A fost o elevă care merita pentru că a fost foarte consecventă. Ne-am aşteptat la mai mulţi. La română, materia pe care eu am predat-o, am avut cinci note de 10 şi foarte multe note peste 9, ceea ce mă face să fiu mândru”, a declarat prof. Onesim Cozma, directorul Liceului Betel Oradea.
,,Amândouă sunt fete foarte bune şi au avut profesori foarte buni. Am doar cuvinte de laudă la adresa profesorilor care au pregătit elevii pentru Evaluarea Naţională. Sunt foarte mândru de rezultatele obţinute de şcoala noastră şi de performanţele elevilor şi ale profesorilor care i-au pregătit, în aceste condiţii mai dificile. Mai avem medii de 10, fie la Română, fie la Matematică, dar şi medii foarte aproape de 10 – 9, 85, şi multe medii peste 9, ceea ce face şi mai frumoasă performanţa obţinută de elevii şcolii noastre şi de dascălii care îi pregătesc. Îi felicit pe colegii care i-au pregătit pe elevii şcolii care i-au pregătit, de la clasele primare, de unde a început clăditul performanţei, şi pe cei din gimnaziu”, a declarat prof. Gheorghe Troie, directorul Şcolii Gimnaziale ,,Nicolae Bălcescu”.
Rata de participare la examenul de Evaluare Naţională a fost de 88,62%, 4.700 candidați fiind prezenți, dintr-un total de 5.303 elevi înscriși.
„La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5, 3.732 candidați (79,20%), iar 105 candidați au fost notați cu 10. La proba de Matematică, 3.272 candidați (69,53 %) au note peste sau egale cu 5, iar 47 de candidați au obținut nota 10. La limba și literatura maternă, 842 candidați (din 910 prezenți) au obținut note mai mari sau egale cu 5. Niciun elev nu fost eliminat”, a transmis inspectorul şcolar Florin Negruţiu, responsabilul cu comunicarea în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.
Elevii nemulţumiţi de rezultate la examen pot depune contestaţii. Contestații au fost depuse, luni, şi mai pot fi depuse în cursul zilei de marți, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse ori transmise și prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie. Pentru prima oară de la intrarea în vigoare a Regulamentului privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu character personal, rezultatele elevilor se public prin anonimizarea numelui şi a prenumelui.
Trimite articolul
XEu cred ca e mana lui Bolo aici 🙂
Nu inteleg rostul codificarilor din moment ce le faceti publice numele. Nu v-ati gandit ca exista probabilitatea sa existe si elevi modesti, care nu au nevoie de statui prin oras?
Chiar laba
foarte tare ca ei secretizeaza numele (ceea ce oricum mi se pare o tampenie) iar voi Bihon faceti numele publice… idioti…