Rezonanţa magnetică a intregului corp, investigaţie care se realizează în cadrul clinicii Hiperdia Oradea, reprezintă o explorare de ansamblu a tuturor organelor, coloanei vertebrale, a creierului, cutiei torace, cavităţii abdominale şi pelvine şi a părţilor moi musculare. Este o explorare neiradiantă şi neinvazivă care nu are efecte secundare asupra sănătăţii pacientului, şi este indicat atât pacienţilor oncologici cât si celor clinic sănătoşi, punând în evidenţă diferenţa dintre un ţesut sănătos şi unul patologic.
Pe zi ce trece, tot mai mulţi oameni sunt preocupaţi şi îngrijoraţi de incidenţa tot mai crescută a bolilor canceroase, astfel încât pentru cei care au un risc crescut pentru a dezvolta în viitor o boală canceroasă, pentru cei care se cunosc cu o astfel de boală, pentru cei cu boală multiorganică, rezonanţa magnetică a întregului corp este indicaţia pentru a pune în evidenţă prezenţa vreunei leziuni sau extensia ei.
Rezonanţa magnetică a întregului corp este stabilită în literatura de specialitate ca o alternativă realistă a celorlalate explorări imagistice (computer tomograf, ecografie) în stadializarea pacienţilor oncologici, permiţând explorarea întregului corp, în mai multe planuri, cu secvenţe speciale care pot detecta cu acurateţe prezenţa leziunilor milimetrice primare sau metastatice.
Examinarea întregului corp prin rezonantă magnetică, este o explorare care nu necesită o pregătire în prealabil a pacientului, durata examinării este de aproximativ 45 minute, timp în care pacientul stă intins pe spate intr-un tunel care emite un câmp magnetic. Pe parcursul examinării masa se mişcă pe masură ce se înaintează cu scanarea. Pacientul aude diferite sunete, de rezonanţă şi intensitate diferite şi în timpul explorării, ocazional trebuie să asculte comenzile asistentului mai ales privind reglarea respiraţiei. Imediat după explorare, pacientul işi poate relua activităţile de rutină fără nicio restricţie.
Depistarea precoce a oricărei boli este importantă atât pentru pacient cât şi pentru medic pentru a se putea lua decizii cât mai rapide, decizii care pot salva vieţi şi asta chiar inainte de apariţia simptomatologiei când opţiunile în tratatea bolii sunt multiple. Din acest motiv, această examinare, care nu are nici un efect asupra pacientului poate să fie salvatoare şi este utilă atât în profilaxie cât şi în screeningul pacientului oncologic.
Această metodă modernă de diagnostic imagistic este de acum la îndemana orădenilor, pacienţi sau medici trimiţători, la noul Centru de diagnostic imagistic Hiperdia Oradea, pe str. Snagovului 2 ( în incinta fostei Ambulanţe). Pentru informaţii suplimentare şi progrămari puteţi apela la telefonul clinicii, la 0259268720.
Advertorial!
Citiți principiile noastre de moderare aici!