„Cei care cumpără stele”, de Anca Mizumschi
Editura Trei și Revista de cultură „Familia” invită cititorii joi, 10 noiembrie, începând cu ora 18.00, la Librăria Humanitas Oradea (Republicii nr. 11) pentru a participa la evenimentul de lansare și sesiunea de autografe dedicate romanului „Cei care cumpără stele” scris de Anca Mizumschi.
Alături de autoare vor fi prezenți scriitorii Mircea Pricăjan și Dan Liviu Boeriu.
Romanul „Cei care cumpără stele” este, în cuvintele prozatorului Petru Cimpoeșu, „o poveste desprinsă parcă din O mie și una de nopți, fermecătoare, profundă și de un pitoresc învolt, răsplătindu-și cu asupra de măsură cititorul“. În același timp, scriitorul Matei Vișniec afirmă despre carte: „Surprinzătoare, delicioasă prin abundența de informații și prin precizia descrierilor, Cei care cumpără stele este un fel de labirint literar scăpând tuturor tentativelor de catalogare și din care, hipnotizat de arome și povești, nu mai vrei să ieși.“
Anca Mizumschi este scriitoare, eseistă, poetă, public speaker, realizatoare de emisiuni culturale. Începând cu 1993, anul debutul ei în volum, a publicat: Est (1993), Opera Capitală (1995), Poze cu zimți (2008), Anca lui Noe (2009), Versouri (2010), În moalele cerului (2012) și Țara mea suspendată (2018). Textele Ancăi Mizumschi au intrat în trei antologii de autor – Carte de citire (2012), Madrugada (2013), Metropolitana (2018) – precum și în mai multe antologii în limba română sau internaționale: Strong Romanian – Polish Anthology (1997), 27 Romanian Poets (Stockholm, 2011), Mujer en la aduana – 10 poetas rumanas contemporáneas (Madrid, 2022). Articolele și poeziile sale au fost publicate în reviste de cultură din țară, iar poeziile ei au fost traduse în spaniolă, suedeză, germană, italiană, franceză, maghiară, cehă, albaneză și chineză. Autoarea a primit mai multe premii literare în România. Eseurile și conferințele ei includ teme precum: identitate și exil, trauma colectivă și transgenerațională.
„Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte” de Alexandru Lamba
Editura Litera și revista de cultură Familia invită iubitorii de carte la lansarea romanului „Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte” de Alexandru Lamba, apărut în colecția Biblioteca de Proză Contemporană coordonată de scriitoarea Doina Ruști.
Evenimentul va avea loc vineri, 11 noiembrie, începînd cu ora 18:30, la Librăria Humanitas (Republicii 11). Alături de autor se vor afla scriitorii Anca Zaharia și Mircea Pricăjan.
„Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte” este un thriller psihologic despre șapte păcate, între care invidia, lenea, superbia ori desfrânarea, plus un personaj care caută purgatoriul. Era o poveste de azi, alertă, frustă și simbolică în același timp.
„Scenele se construiesc ca niște cadre cinematografice, alternând planul îndepărtat cu cel apropiat, iar ritmul este dat de structurile dialogale – scurte, intense, pe alocuri repetitive, ca o țesătură care introduce o anumită linie-refren.“ – Cristina Bogdan
Alexandru Lamba (n. 1980) este scriitor și editor al revistei online „Galaxia 42”. A publicat două romane: „Sub steaua infraroșie” (2016) și „Arhitecții speranței” (2017), și un volum de proză scurtă, „Singurătatea singularității” (2018). A primit, printre altele, Premiul „Chrysalis“ al European Science Fiction Society, în 2016, și Premiul „Vladimir Colin”, în 2021.
[eadvert]
Citiți principiile noastre de moderare aici!