Clienții vor putea achiziționa produse tradiționale de la producători locali. Piața oferă o gamă variată de produse de calitate din întregul județ: legume din Borș și Biharia, fructe din Diosig, Săcuieni, Roșia și din dealurile Oradiei, produse din carne din Beiuș, brânzeturi din Cubulcut, miere din Șișterea, Diosig și zona Podgoria, turtă dulce din Valea lui Mihai, siropuri și gemuri din Beiuș și Oșorhei, produse de lavandă din Calea Mare și Miheleu și flori din Satu Nou și Borș, transmite Primăria Oradea.
[eadvert]
Piața volantă este organizată în cadrul unui parteneriat încheiat între Primăria Oradea, Consiliul Județean Bihor, Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune și Asociația agricultorilor din Valea Ierului.
„Având în vedere succesul evenimentului de anul trecut, Târgul Produselor Bihorene, dedicat exclusiv micilor producători din Bihor, se va organiza și în acest an în fiecare sâmbătă, între orele 9:00 – 14:00, în Piața Unirii”, mai trasmite municipalitatea.
În Nufărul și Ioșia
De asemenea, orădenii din cartierele Nufărul și Ioșia vor avea și ei câte o piață volantă începând din această lună.
Începând de miercuri, 20 martie, se vor deschide tarabele în noua piațetă de lângă restaurantul McDonald’s. Târgul va funcționa între orele 14:00 – 18:00, în fiecare zi de miercuri a săptămânii, după modelul pieței volante din Piața Unirii.
Din 28 martie, piața volantă din Piațeta Cazaban își deschide porțile în fiecare joi, între orele 14:00 și 18:00.
La aceste evenimente vor putea participa producători din toate regiunile Bihorului ce vor aduce produse agroalimentare locale de tipul preparatelor din carne și lapte, ouă, pește, uleiuri presate la rece, legume și fructe, produse de patiserie, miere și produse apicole, țuică și vin, obținute de producătorii bihoreni prin valorificarea materiei prime locale.
Astfel, micii producători care desfășoară activități agricole și comercializează produsele realizate din ferma, gospodăria, unitatea proprie, indiferent de forma juridică, respectiv care au actele valabile privind producția proprie, pot participa la eveniment contactând Asociația Agricultorilor din Valea Ierului, pe adresa de email: targbihor@gmail.com.
Trimite articolul
XEu unul boicotez orice are legatura cu aptor.
De ce sa dai bani care apoi sa ajunga sa fie utilizati pentru proslavirea unui iliot?
Deci nu, multumesc.
-
aptor trebuie desfiintata! se fac niste fraude si spalari de bani uriase cu ea
Comerciantii au cheltuieli mai mari si trebuie sa vanda mai scump, primaria incaseaza taxe mai mari, dar cumparatorul e ala care scoate mai multi bani decat daca ar lua din pietele obisnuite.