Cea mai mare împlinire a lor este succesul celor pe care i-au pregătit. Ele au învăţat doar să dăruiască şi se simt cele mai împlinite. Şi chiar dacă au dăruit altora ceea ce ele au dobândit, nu au simţit că, dăruind, s-ar fi golit de ceva. „Golurile” au fost umplute, de fiecare dată, de un nou succes al elevilor pe care i-au îndrumat.
Promotia 1973 a Liceului Pedagogic „Iosif Vulcan” din Oradea s-a reunit, la sfârşitul săptămânii trecute, la Padurea Neagra. Elisabeta Băncescu, învăţătoare la Şcoala din Varviz (Popeşti), a făcut ca întâlnirea de la Pădurea Neagră să fie perfectă.
Discuţii emoţionante
Ora de dirigenţie s-a desfăşurat la Pădurea Neagră. Aici, cei prezenţi au depănat amintiri, au povestit despre ei, despre colegii care nu au venit sau care au plecat dintre ei, despre profesorii lor extraordinari care, din motive obiective, au lipsit de la întâlnire şi au cântat „Imnul Învăţătorului”. Discuţii emoţionante şi lungi au continuat ore în şir şi la restaurantul unde li s-a servit prânzul.
La ora de dirigenţie a generaţiei Aurora Comănescu, catalogul a fost strigat de profesorul de matematică Boris Belicciu. Profesoara Comănescu a lipsit de la întâlnire din motive de sănătate.
„Fiecare aveţi o poveste a voastră. Mă bucur să aud ce aţi realizat fiecare. Cât despre mine, mă simt mai tânăr cu dumneavoastră. Sunt dezamăgit că azi nu mai există un colectiv unit, un colectiv care să aibă un scop comun, acela pentru care colegii dumneavoastră s-au angajat în învăţământ. Noi, cei mai vechi, am fost un colectiv şi mă bucur că ne-am putut face datoria”, le-a spus celor prezenţi profesorul Boris Belicciu.
Învăţătoare apreciate
„Reîntâlnirea noastră a fost deosebită. Din păcate, doi dintre colegii noştri, ca şi o parte dintre profesorii noştri s-au dus, dar ne-am gândit cu drag la ei. Ne-am propus să ne întâlnim de acum înainte în fiecare an, pentru a ne reaminti de minunaţii ani ai tinereţii noastre, dar şi pentru a povesti despre realizările noastre profesionale, despre problemele noastre, pentru că multe dintre noi am fost şi am rămas prietene, chiar dacă distanţele ne despart. Ne bucurăm că, după atâţia ani, suntem apreciate. Colegele noastre mai tinere se miră că şi astăzi utilizăm, în munca noastră, cunoştinţele pe care le-am dobândit pe parcursul liceului. Este o dovadă vie a calităţii învăţământului de atunci”, a spus Cornelia Vesea, una dintre participantele la întâlnirea de la Pădurea Neagră.
C.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!