Ingrediente:
680 g fasole verde,
2 căţei de usturoi,
câteva linguri de ulei de măsline
1 conservă de 400 g roşii tăiate
sare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Fierbeşi fasolea la abor, folosind o sită sau puteţi chiar săopăriţi păstăile cu apă sarată clocotită, lăsându-le în apă pana când se înmoaie). În timp ce se frăgezesc păstăile, pregatiţi sosul de roşii. Prăjiţi usturoiul în puţin ulei de măsline, adăugaţi roşiile, lăsaţi sa dea în clocot apoi condimentaţi şi fierbeţi la foc mic 15 minute, până când se îngroaşă sosul. Vedeţi dacă mai e nevoie de sare sau piper şi amestecaţi cu sosul. Se mai poate adauga la urma brânză feta sau seminţe de susan.
Mod de servire:
Aceasta mâncare de fasole se serveşte caldă.
Alte retete recomandate:
Mancare de fasole verde cu carnati
Citiți principiile noastre de moderare aici!