Ingrediente:
1 rădăcină de ţelină,
ulei de măsline
1 mână de frunze proaspete de cimbru
2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
3-4 linguri de apa sau supă de legume
Mod de preparare:
Tocaţi ţelina cubuleţe şi puneţi-le într-un vas tip cu 3 linguri de ulei de masline, apoi adăugaşi cimbrul şi usturoiul, asezonând puţin dupa aceea. Amestecaţi, ca să se acopere totul cu ulei şi prăjiţi doar cât să se rumenească ingredientele. Apoi reduceţi focul, turnaţi apa sau supa de legume, puneţi capacul şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 25 de minute, până când se frăgezesc legumele. Asezonaţi din nou după gust, apoi amestecaţi bine cu o lingură pentru a zdrobi bucăţile mici de ţelina. Unora le place să rămână sub formă de cuburi, altora le place să fie ca un piure, dar eu cred ca arată mai bine şi are gust mai bun daca o zdrobiţi puţin, adică o varianta intermediară.
Mod de servire:
Puteţi servi crema acesta cu aproape orice fel de carne.
Alte reţete recomandate:
Salata de cruditati cu smantana
Citiți principiile noastre de moderare aici!