Ingrediente:
făină de mălai, apă, sare
200 g brânză sărată de vaci,
cârnaţi taiaţi rondele
2 oua
50 g unt
Mod de preparare:
Din făina de mălai, apă şi un vârf de sare facem o mămăliga potrivit de moale. O răsturnăm şi o lăsăm să se răcească puţin. Când s-a răcit şi s-a întărit, o tăiem felii. Formele se ung cu unt şi se garnisesc cu felii mici de mămăligă. După stratul de mămăligă aşezăm rondelele de cârnaţi, o lingură cu brânză rasă şi acoperim din nou cu mămăligă. Cât modelăm mămăliga, ne udam mâinile cu apă. Deasupra se mai aşeaza o lingură cu brânză rasă şi se dau la cuptor pentru 15-20 minute. Putem să mai adăugăm şi un ou deasupra. In acest caz vor sta la cuptor ceva mai mult.
Mod de servire:
Se servesc imediat cu smantana si branza rasa.
Această reţetă a fost publicată de Pica pe www.culinar.ro
Alte retete recomandate:
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta
Citiți principiile noastre de moderare aici!