Ingrediente:
1 ceapă roşie
1 ceapă albă
2 morcovi
1 bucată de ţelină
2 roşii mari
2 gogoşari
1 ardei gras
4 căţei de usturoi
130 gr orez
câteva bucheţele de conopidă
frunze de ţelină
frunze de pătrunjel
foi de dafin
ulei
sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Se căleşte ceapa şi usturoiul în uleiul încins, iar când s-au înmuiat un pic se adaugă ţelina şi morcovii daţi pe răzătoarea mare. Se adaugă un pahar cu apă şi se lasă aproximativ 5 minute. Între timp se toacă cubuleţe gogoşarii şi ardeii şi se adaugă în tigaie. Roşiile mixează cu blenderul, iar conopida se desface bucheţele. Se adaugă toate în oală şi se condimentează. La urmă se pune orezul prefiert în amestec, se mai lasă 10-15 minute şi e gata.
Mod de servire:
Chiar înainte de servire se presară cu pătrunjelul şi frunzele de ţelină tocate mărunt.
Alte reţete recomandate:
Citiți principiile noastre de moderare aici!