Ingrediente:
450g aluat foietaj
25 g unt
2 cepe roşii ,
10g zahăr,
10ml oţet balsamic,
30g făină (pentru pudrat),
100g brânză Feta
175g măsline negre tocate,
ulei de măsline extravirgin 20ml,
50g frunze de busuioc,
1 salata verde,
sare,
piper.
Mod de preparare:
Pentru început încingeţi cuptorul la 200 de grade sau treapta 5. Într-o cratiţă puneţi unt să se încălzească, după care adăugaţi ceapa tăiată peştisori. Puneţi sare, piper, iar când s-a înmuiat ceapa adăugaţi zahărul şi oţetul balsamic. Se mai lasă încă 5 minute să se caramelizeze. Lăsaţi să se răcească. Întindeţi foaia de aluat într-o tavă dreptunghiulară pe care aţi tapetat-o cu făină. Adăugaţi ceapa călită, brânza Feta şi măslinele.Turnaţi şi uleiul de măsline. Lăsaţi la cuptor 15-20 minute, până aluatul devine auriu şi crocant. Deasupra puteţi presăra frunzele de busuioc şi eventual câteva rondele de roşii pentru decor.
Mod de servire:
Poate fi consumată atât caldă cât şi rece însoţită de salată
Alte reţete recomandate:
Citiți principiile noastre de moderare aici!