Ingrediente:
500 g ciuperci,
1 morcov,
1 păstârnac
2 cepe,
o ţelină,
pătrunjel verde,
4 linguri de smântână,
o lingura de făină,
2 linguri de unt,
2 linguri de ulei,
sare,
piper.
Mod de preparare:
Se curata legumele şi se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Ciupercile se taie în fâşiuţe şi se călesc în unt. Se încinge uleiul şi se căleste o lingură de făina. Se stinge cu zeama în care au fiert legumele şi se adaugă ciupercile. Mai păstraţi câteva ciuperci pentru ornat. Se lasă la fiert şi se condimenteaza cu sare şi piper. Spre sfarsitul fierberii, se adaugă cateva linguri de smântână şi se mai lasă câteva minute, la foc mic. Când s-au fiert toate se mixează cu un blender si se dau printr-o strecurătoare cu ochiuri mici, pentru ca supa să aibă o textură cât mai fină.
Mod de servire:
Se serveşte în boluri în care aţi pus crutoane şi cubuleţe de caşcaval. Optional se mai adaugă câte o lingură de smântână.
Alte reţete recomandate:
Citiți principiile noastre de moderare aici!