BIHON

BIHON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
  • RADIO GAGA
Select Page
  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
  • RADIO GAGA
APLICAȚII
MOBILE
AndroidDescarcă aplicația BIHON iOSDescarcă aplicația BIHON
BIHON
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Reţeta săptămânii: Tort Sah

Reţeta săptămânii: Tort Sah

la 12 June 2009 08:02
12 June 2009 08:02
Te interesează reţete de sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul www.culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!
Scris de IM:BIHOR_ONLINE - Te interesează reţete de sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul www.culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Trimite articolul

X

Ingrediente reţetă:

BLAT: 5 ouă, 175g zahăr, 1 fiolă esenţă de lămâie, 125g făină, 125g amidon, 3 linguriţe rase praf de copt, coajă de lămâie
CREMA: 250g fructe de pădure, 10 foi gelatină, 75g zahăr, 250g brânză de vaci, 600ml frişcă
Pentru ORNAT: 200ml frişcă, 1 plic întăritor de frişcă, inimioare de ciocolată

Mod de preparare (timp estimat: 1 h, 30 min, complexitate: mare)

PREPARARE BLAT:
Se bat ouăle întregi cu mixerul împreună cu 5 linguri de apă fierbinte, zahăr, esenţă şi coajă de lămâie.
Se amestecă făina împreună cu amidonul şi praful de copt şi se înglobează cu atenţie în compoziţia de ouă.
Se toarnă compoziţia în forma de tort tapetată cu hârtie de copt şi se nivelează.
Se coace blatul la 180 C, timp de cca 35 minute, apoi se scoate şi se răstoarnă pe un grătar de bucătărie, se desprinde hârtia de copt şi se lasă să se răcească bine.

PREPARAREA CREMEI:
Gelatina se lasă la înmuiat în apa rece timp de 10 minute.
Într-o cratiţă se încălzesc fructele de pădure împreună cu 75g zahăr şi 2-3 linguri din siropul pe care l-au lăsat fructele.
Se iau de pe foc şi se lasă să se răcorească. Se stoarce gelatina şi se dizolvă în compoziţia de fructe care este caldă încă.
Se mixează brânza de vaci rece, se aşează în compoziţia de fructe şi se înglobează.
Se bat cu mixerul cei 600ml de frişcă rece, se înglobează în crema de brânză.

Blatul răcit se taie pe 4 nivele astfel încât să se formeze 2 blaturi late şi 2 blaturi subţiri. Este bine ca blatul de jos şi cel de sus sa fie mai înguste.
Din blaturile mai groase se vor tăia câte 6 cercuri concentrice, folosind un şablon de carton.
Se taie cu cuţitul de jur împrejurul inelelor. ATENŢIE! Tăietura se face pe exteriorul şablonului, nu pe interior. E mai uşor aşa.
Ulterior inelele vor fi aşezate decalat ca în imagine.

ASAMBLARE:
Se aşează pe un platou un blat subţire, se pune în jurul lui un inel metalic de forma de tort şi se aşează pe marginea lui primul cerc de aluat, mare, apoi cercul a 3-lea şi al 5-lea de aluat.
Se spritează între ele cremă de fructe de pădure.
Se aşează deasupra cercul al 2-lea şi cel al 4-lea de aluat, precum şi mijlocul.
Între ele se spriţează crema.
Se fac în acest mod 3 nivele de inele-cremă, apoi se încheie zidăria cu blatul subţire rămas.
Apoi se dă tortul la frigider cca 3 ore. După ce se întăreşte, se îndepărtează bordura de metal din jurul tortului.

FINISARE:
Se bat cu mixerul 200ml frişcă împreună cu praful întăritor. Cu această frişcă se “tencuieşte” tortul şi se ornează după gustul fiecăruia.

Reţeta Tort Sah a fost propusă de Gabi Cara

Discută mai multe despre această reţetă pe forum culinar.ro

Trimite articolul

X
Taguri:
culinar ,
reteta ,
reteta saptamanii ,
tort
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    powered by Surfing Waves

    România

    Numărul beneficiarilor de pensii și indemnizații speciale a scăzut în luna martie
    Numărul persoanelor care primesc pensii și indemnizații în baza unor legi speciale a scăzut în luna martie 2025, potrivit celor mai recente date publicate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). Astfel, 404.668 de români au beneficiat de aceste drepturi în martie, cu 2.531 mai puțini față de luna precedentă.

    România

    Biroul Electoral Central a stabilit machetele buletinelor de vot pentru turul al doilea de scrutin
    Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, machetele buletinelor de vot pentru turul 2 al alegerilor prezidenţiale, ordinea de înscriere a candidaţilor fiind cea în funcţie de numărul voturilor valabil exprimate obţinute la primul tur de scrutin, respectiv primul - George Simion şi al doilea - Nicuşor Dan.

    România

    Bolojan discută cu Comisia Europeană despre PNRR, locuri de muncă și industria de apărare
    Președintele interimar Ilie Bolojan a primit-o, vineri, 9 mai, pe vicepreședinta executivă a Comisiei Europene pentru drepturi sociale, competențe, locuri de muncă de calitate și pregătire, Roxana Mînzatu, cei doi abordând inclusiv situația fondurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

    BIHON CAO

    Anunț Compania de apă

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Aunț Compania de Apă

    BIHON Sport local

    Lotus Băile Felix și-a întrerupt seria de rezultate pozitive pe terenul ultimei clasate

    BIHON Sport local

    FOTO
    Crișul Sântandrei a mai bifat o înfrângere! Pentru echipa bihoreană a marcat un junior de 17 ani!
    Nu a fost să fie nici de această dată, pentru că e greu să te bați cu echipele unor orașe reședință de județ, cu bugete în jur de un milion de euro fiecare, care visează de ani buni la revenirea în Liga 2.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    GALERIE FOTO
    Petrecere cu pagube: Arborii plantați în Silvaș, distruși după 1 Mai
    Primăria Municipiului Oradea semnalează un nou act de vandalism asupra spațiilor verzi din zona Silvaș.
    • Bihon.ro
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Redactia
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Bihor Online

    ISSN 3008-234X

    ISSN-L 3008-234X

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.