Ingredientereţetă:
6 ouă, zahăr, 1/2 linguriţă cremă tartar, făină, limoncello, coajă de la o lămâie, 1 cutie mascarpone, 2 căni frişcă bătută.
Mod de preparare (timp estimat: 1 h, complexitate: medie)
Checul: 6 albuşuri se bat spumă cu 1/2 linguriţă cremă tartar. 3/4 măsurazahăr, se adaugă vanilie , 1/2 măsurăfăină . Se coace aluatul într-o formă de chec neunsă , 35 – 40 minute.
Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit cu tava răsturnată pentru a rămâne checul pufos.
Crema:
5 gălbenuşuri se amestecă cu 1/2 măsurăzahăr, 1/4 cană limoncelo, coajă de lămâie – 2 linguriţe, 1,5 linguri zeamălămâie. Se amesteă pe foc pentru a se îngroşa. Se ia de pe foc şi se amestecă 1 cutie mascarpone, 1 lingură esenţălămâieşi 2 căni de frişcăbătută.
Checul se taie felii , se unge cu puţin sirop ( format din : 3/4 măsurăzahăr, 3/4 măsură apă, 1/4 măsură limoncelo, 2 linguriţe zeamă de lămâieşi coajă de lămâie) . Se taie fiecare felie în cuburi.
Montarea:
În pahare înalte se pun cuburi de chec, cremă, fructe de sezon , iar blat, cremă , şi din nou fructe. Se ornează cufrişcă, fructe şi coajă de lămâie.
Poftă bună!
Reteta propusă de alessia antonia
Discută mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!