Ingrediente:
4 gălbenuşuri,
un sfert ceaşcă zahăr pudră,
60 ml lapte,
250 gr mascarpone,
3 albuşuri,
1 pachet pişcoturi Savoiardi
375 cafea amară,
cacao pentru final
Mod de preparare
Se freacăgălbenuşurile cu zahărulîntr-un vas rezistent la foc, de-abia după ce aţi amestecat gălbenuşurile cu zahărul, puteţi pune şi vasul respectiv, pe foc la bain marie, adăugând laptele, şi amestecând bine.
Dupa ce am amestecat bine laptele, şi în final o amesteci pe foc la bain marie se obţine crema aia groasă, se lasă la răcit, iar când se răceşte se pune mascarpone direct din cutia lui.
Se adaugăalbuşurile spumă, se amestecă totul din cratiţă.
Se ia o tavă de chec, pui pe fundul ei hârtie de copt, (nu uitaţi), şi apoi puneţi din crema obţinutăcâteva linguri, întindeţi pe fundul formei de chec, apoi puneţi un rând de pişcoturiînmuiate în cafea rece. Pişcoturile nu le înmuiaţi prea mult pentru că se fleşcăiesc, apoi, puneţi iar un rând de cremă, iar pişcoturi, ultimul rând va fi de cremă.
Puneţi apoi o folie de aluminiu peste formă, o daţi la frigider minim 6 ore, apoi răsturnaţiconţinutul peste un platou, nu uitaţi săscoateţihârtia de copt, pudraţi cu cacao.
Înainte săscoateţi, cu un cuţit lat, treceţiîn interiorul formei, pe laturi, pentru a desprinde şi lateralele.
Poftă bună!
ReţetaTiramisu a fost propusă de Pocahontas.
Discută mai multe despre aceastăreţetă pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!