Ingrediente:
Pentru blat:
3 gălbenuşuri
100 g unt
4 linguri zahăr
o jumătate linguriţă cu praf de copt
3 linguri zeamă de lămâie
coajă rasă de lămâie
3 linguri cu mac
esenţă de vanilie
făină 12-15 linguri
6 linguri pesmet
Pentru umplutură
500 g vişine
o jumătate cană zahăr
o jumătate cană apă
4 linguri griş
Pentru decor
3 albuşuri
6 linguri zahăr
esenţă de vanilie
sirop de vişine
Mod de preparare:
Batem bine untul cu zahărulşi gălbenuşurile. Adăugăm în făină:esenţa, coaja de lămâie, macul, praful de copt stins în zeama de lămâie.
Frământăm bine să ne iasă un aluat mai moale, nu foarte vârtos pe care îl vom întinde şi îl vom pune într-o formă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Înţepăm aluatul din loc in loc, cu o furculiţă.Dăm forma la cuptor pentru 6-7 minute să se coaca doar pe jumatate.
Pentru umplutură
Punem pe foc apa cu zahărulşi lăsăm să fiarbăpână se formează un sirop gros, în care vom adăugavişinele –fărăsâmburi.
Oprim focul şi lăsămvişinele să se răceascăîn sirop. După ce s-au răcit le scoatem, le scurgem bine şi le amestecam cu grisul.
Pentru decor
Batem bine albuşurile cu zahărulşi esenţapânăobţinem bezeaua.
Scoatem forma din cuptor, presărăm 3 linguri cu pesmet, adăugăm amestecul de vişine, presărăm din nou 3 linguri cu pesmet iar deasupra repartizăm bezeaua. Băgăm din nou tarta la cuptor, pentru înca 20-25 minute la foc mic, având grijă să nu ardem
bezeaua.
Siropul în care am ţinut vişinileîl punem din nou pe foc şi îl lăsăm să fiarbăpână se îngroaşă bine. Dupa ce scoatem tarta din cuptor, o lăsăm să se răceascăşi o stropim cu siropul de vişine.
Tăiemtarta cu un cuţitînmuiat mereu în apă rece.
Mod de servire:
Poftă bună!
Tarta cu visine a fost propusă de Pica pe www.culinar.ro
Alte retete recomandate;
Citiți principiile noastre de moderare aici!