BIHON

BIHON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
  • RADIO GAGA
Select Page
  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
  • RADIO GAGA
APLICAȚII
MOBILE
AndroidDescarcă aplicația BIHON iOSDescarcă aplicația BIHON
BIHON
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Reţeta săptămânii: Rulada mea cu capsuni ..sau cu zmeura, mure, afine

Reţeta săptămânii: Rulada mea cu capsuni ..sau cu zmeura, mure, afine

la 29 May 2009 06:55
29 May 2009 06:55
Te interesează reţete de sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul www.culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!
Scris de IM:BIHOR_ONLINE - Te interesează reţete de sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul www.culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Trimite articolul

X

Ingrediente reţetă:

căpşuni sau alte fructe de pădure; la fiecare 100 gr de fructe 1 lingură de zahăr;

Pentru blat aveţi nevoie de: 4-5 oua (la temperatura camerei) 100 gr zahăr, 3 linguri făină, 3 linguri amidon, 1 zahăr vanilat, 1/4 linguriţă sare.

Preparaţi crema. Aveţi nevoie de: 200 ml frişcă piure-ul de la 100 gr. fructe, 2-3 linguri zahăr (după gust), 100-150 gr. fructe (din care 3/4 le tăiaţi sferturi şi jumătăţi, 1/4 le folosiţi pentru decor dacă doriţi), 3 foi de gelatină sau 5 gr. gelatină granule.

Mod de preparare (timp estimat: 2 h, complexitate: medie)

BLATUL:

Totul începe cu un piure de căpşuni (sau alte fructe de pădure). La 100 gr. de fructe puneţi o lingură de zahăr, băgaţi blenderul în fucţiune şi pasaţi până aveţi o pastă fină, pe care apoi o daţi printr-o strecurătoare ca să separaţi de sâmburi.

(aici am făcut din 1200 gr. fructe)

Pentru rulada aveţi nevoie de piure-ul de la 100 gr. fructe. E delicios şi îl mai puteţi folosi la prepararea şi asezonarea îngheţatelor, prăjiturilor, pentru jeleuri, peltele, băuturi cu lapte/iaurt/kefir etc. De asemenea îl puteţi congela şi faceţi de Crăciun o ruladă cu căpşuni.

Încălziţi cuptorul la 180 grade.
Amestecaţi făina cu amidonul şi sarea.
Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul vanilat, jumătate din cantitatea de zahăr.

Bateţi albuşurile zăpada apoi adăugaţi restul de zahăr şi mai bateţi un minut. Cu o spatulă de cauciuc încorporaţi treptat gălbenuşurile şi făina cu amidon.

Puneţi compoziţia într-o tavă mare tapetată cu hârtie de copt, nivelaţi uşor şi daţi la cuptorul preîncălzit 7-10 minute, până se aureşte uşor.

Scoateţi din cuptor şi cât încă este caldă răsturnaţi cu faţa în jos pe un şervet curat, desprindeţi hârtia de copt şi rulaţi blatul, apoi lăsaţi-l deoparte. În felul acesta va prinde şi va păstra forma de ruladă, se poate rupe dacă-l rulaţi doar când e rece.

CREMA:
Daţi piure-ul în clocot (eu îl bag la microunde), apoi adăugaţi gelatina înmuiată în prealabil în apă şi amestecaţi bine până se dizolvă şi lăsaţi-l să se răcească.

Bateţi frişca, îndulciţi-o cu cele 2-3 linguri de zahăr, iar când piure-ul de fructe a ajuns la temperatura camerei adăugaţi-l la frişcă şi amestecaţi bine.

Dacă compoziţia vi se pare că e prea moale (depinde de ce consistentă are frişcă) lăsaţi 1/2 oră la frigider pentru a se întări puţin. Ungeţi blatul rece cu această cremă, apoi presăraţi deasupra căpşunii tăiaţi şi rulaţi.

Daţi la frigider 1 oră apoi decoraţi şi serviţi.

Poftă bună!

Reţeta Rulada mea cu capsuni ..sau cu zmeura, mure, afine a fost propusă de KikenHana

Discută mai multe despre această reţetă pe forum culinar.ro

Trimite articolul

X
Taguri:
reteta saptamanii ,
rulada
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    powered by Surfing Waves

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Proiecte finanțate prin AFM pentru reabilitarea școlii gimnazilae și modernizarea iluminatului public din Husasău de Tinca
    Comuna Husasău de Tinca continuă procesul de modernizare prin investiții sustenabile, cu impact direct asupra calității vieții locuitorilor. Una dintre prioritățile administrației locale este reabilitarea energetică a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Husasău de Tinca, o instituție esențială pentru educația copiilor din comunitate.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    240 de locuințe din Boianu Mare vor fi racordate la rețeaua de apă. Investiția: peste 5 milioane euro
    Comuna Boianu Mare face pași importanți spre modernizarea infrastructurii de utilități publice, printr-un proiect amplu, finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Oșorhei se transformă, încet dar sigur, într-o capitală ecvestră a Europei
    Comuna Oșorhei a devenit în weekendul trecut un adevărat centru al sporturilor ecvestre, o dată cu desfășurarea celei de-a VII-a ediții a Concursului Internațional de Atelaje.

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de apă

    BIHON Sport local

    Ultima impresie contează! Crișul Sântandrei a câștigat primul meci în play-off-ul din Seria 10
    Fără miza punctelor, dar cu șase jucători „under” născuți 2006-2007, în primul „unsprezece”, Crișul Sântandrei a învins în premieră în actualul play-off, pe terenul unei formații care mai spera să prindă locul la baraj.

    BIHON Sport local

    Lotus Băile Felix a regăsit gustul golului și a câștigat în deplasare
    Echipa antrenată de Cosmin Bodea a obținut a treia victorie din cele patru dueluri directe cu Viitorul Arad. Dacă în sezonul regular a învins în deplasare cu 2-1, vineri, în penultima etapă a sezonului din Liga 3, Seria 9, bihorenii s-au impus cu 3-1 (2-0).

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    ADVERTORIAL
    Strawberry Picnic Collection, de la Macarons Box Oradea by Ioana Crișan!
    Cutiile „Strawberry Picnic Colection” sunt în ediție limitată și în limita stocului disponibil! 1
    • Bihon.ro
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Redactia
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Bihor Online

    ISSN 3008-234X

    ISSN-L 3008-234X

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.