Ingrediente reţetă:
BLAT DE TARTĂ: 115 gr. unt – la temperatura camerei, 160 gr. Făină, 50 gr. Zahăr, 1 praf de sare
UMPLUTURĂ: sucul de la 2 lămâi, 2-3 linguriţe de coajă rasă, 125 ml piure căpşune/ date la blender. pasate – asta înseamnă cam 200 gr. de căpsune (eu am pus o idee mai mult), 4 ouă, 230 gr. Zahăr, 30 gr. Făină, 1/2 plic praf de copt, 1 praf sare.
Mod de preparare (timp estimat: 1 h, 20 min, complexitate: medie)
Prăjitura conţine un blat de tartă şi o umplutură pe baza de căpşune şi lămâie
BLATUL DE TARTĂ:
- Într-un castron se adaugă untul cu zahărul şi se freacă cu ajutorul mixerului până când conţinutul devine pufos (eu am pus în vasul de la robot)
- Peste compoziţia cu untul se adaugă făina şi sarea, se mixează la viteza cea mai mică a mixerului / robotului, până când încep să se formeze firimituri de aluat.
- Formaţi din mână o bilă de aluat, uşor maleabilă.
- Se pregăteşte o tavă de 21X33, se unge cu puţin unt, aluatul se întinde în tavă, cine are rolă pt aluat e fericit.
- Se pune tava în cuptorul preîncălzit vreme de 15-17 min. până când se desprind marginile.
- Avantajul acestei cruste e că, nu trebuie să aştepţi să se răcească pentru a turna compoziţia, compoziţia se toarnă peste crusta fierbinte.
- În timp ce aceasta se coace, se prepară crema/ umplutura.
UMPLUTURA:
- Căpşunele se pasează.
- Apoi se adaugă zahărul, sucul celor 2 lămâi, şi coaja.
- Cele 4 ouă.
- Făina, cu praful de copt şi sarea.
- Turnaţi umplutura peste blatul de tarta, şi băgaţi din nou în cuptor timp de 23-26 min.
- Eu am ţinut mai mult, dar nu trebuie, va forma deasupra o crustă tare subţirică deasupra din cauza zahărului, din compoziţie aşa trebuie.
- Se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se păstrează în frigider.
- Se taie numai după ce s-a răcit şi folosiţi un cuţit cu lama umezită.
Poftă bună!
Reţeta Prajiturea racoritoare cu capsune si lamaie propusă de diamond
Discută mai multe despre această reţetă pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!