Ingrediente reţetă:
ALUATUL: 300 gr făină, 180 ml lapte, 40 gr zahăr, 60 gr margarină, 1 gălbenuş, 20 gr drojdie, puţină sare, 700 gr prune, 250 gr mere.
CREMA: 100 gr unt, 100 gr zahăr pudră, 60 gr făină, 1 plic zahăr vaniliat.
Mod de preparare (timp estimat: 80 min, complexitate: medie)
1. Se pune drojdia la dospit cu puţin lapte călduţ, zahăr şi se lasă câteva minute.
2. Laptele rămas se încălzeşte împreună cu margarina, se amestecă cu drojdia dospită, făina , gălbenuşul de ou, sarea.
3. Se frământă un aluat elastic care se lasă la dospit, la cald 30 de minute.
4. Se întinde o foaie în tava de la aragaz unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se lasă să crească 10 minute.
5. Între timp se curăţă merele de coajă şi prunele de sâmburi. Peste foaia de aluat se pun felii de mere şi prune.
6. Se amestecă ingrendientele pentru cremă adica untul, zahărul pudră, făina şi zahărul vaniliat şi se întind peste fructe.
7. Coacem 30 de minute la foc potrivit.
Poftă bună!
Reţeta Prăjitură cu prunea fost propusă de KikenHana pe forum culinar.ro
Trimite articolul
XReţeta săptămânii: Prăjitură cu prune – BIHON
akbqonosff
[url=http://www.g9660ziv6t503rcf4qka27oye09v4t75s.org/]ukbqonosff[/url]
kbqonosff http://www.g9660ziv6t503rcf4qka27oye09v4t75s.org/