Ingredientereţetă:
BLAT: 6 ouă, 200 gr unt, 12 linguri de zahăr, 300 gr făinăşi un praf de copt, 250 ml lapte, zeamă de lămâie, fructe de pădure cam 800 de grame.
Mod de preparare (timp estimat: 1 h, 30 min, complexitate: medie)
Ouăle se separă, iar gălbenuşurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr, 6 linguri.
Se adaugă apoi untul la temperatura camerei ( eu l-am pus bucătoaie, nu l-am mai mărunţit).
Se mixează bine şi rezultă o cremă, pe care ar fi bine să n-o mâncaţiîn totalitate.
Apoi se adaugăfăina, praful de copt şi laptele, se mixează iar şi rezultă un aluat.
Aluatul se întinde în tava ( pregătită deja cu hârtia de copt) şi se niveleazăuşor ( e moale).
Deasupra se presară fructele – nu toate , doar o parte. Eu am pus ceva mai mult de 500 de grame de afine, coacăzeşi mure. Restul de fructe – cam 300 de grame – se vor folosi mai târziu.
Important: fructele nu se apasăîn tavă.
Se bat albuşele spumă cu cele 6 linguri de zahărrămase. Se adaugăşi un strop de zeamă de lămâie.
Se scoate prăjitura din cuptor după 30 de min.
Se presară restul de fructe.
Se întinde bezeaua deasupra.
Se dă la cuptor încă maxim 10 min.
Poftă bună!
ReţetaPrăjitură cu fructe de pădure şi bezea a fost propusă de simonaro29 pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!