Ingrediente:
Blat
5 ouă proaspete, 10 linguri de zahăr, 1 praf de copt, 1 plic de praf de zahăr vanilat, 5 linguri pline cu făină
Crema
1 plic de cremă de cremşnit, 750 ml lapte
Umplutura şi topping: 2 plicuri de gelatină pentru tarte, de culoare roşie, 1-2 kg cireşe sau vişine foarte coapte, dar bine alese şi 1 plic de gelatină.
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă tare, apoi se adaugă pe rând cele 10 linguri de zahăr ( ca şi pentru bezea) şi zaharul vanilat. Apoi se adaug gălbenuşurile pe rând, făina amestecată cu praful de copt şi se amestecă prin răsturnarepânăcând se încorporează totul şi devine o masăomogenă.Puneţi blatul într-o tavă de dimensiuni 26×36, tapetată cu hârtie de copt ( se poate pune într-o formă de tort cu diam. 26 cm), aşezativisinile deasupra.
Se coace la foc mic 25 de min. Se lasă să se răceascăşi se pune pe un platou sau tavă.
Se face crema conform instrucţiunilor de pe plic şi se aşează pe blatul răcit. Se pun vişinele deasupra, apoi sucul rămas se amestecă cu apăpână ajunge la 250 ml, 2 linguri zahărşi cu pliculeţul de gelatină, se fierbe 2 minuteşi se pune peste prăjitură. Se lasă la rece 3 ore.
Mod de servire:
Poftă bună!
Reţeta Prăjitură cu vişine a fost propusă de Amalia aa pe forum culinar.ro
Alte prăjituri găsiţi aici
Citiți principiile noastre de moderare aici!