Ingredientereţetă:
BLAT DE BAZĂ: (cană=250 ml), 100 g unt/ margarină, jumătate de cană de zahăr, 1 ou, 1 linguriţă de esenţă de vanilie, jumătate de cană de lapte, 2 căni de făină, 1 plic praf de copt, Un vârf de cuţit de sare.
CREMA DE BRÂNZĂ: 225 g de brânză la temperatura camerei, 40 g zahăr, o linguriţă de esenţă de vanilie, un ou, 2 căni de afine.
CRUSTA: 40 g zahăr, 40 g făină, jumătate de linguriţă de scorţişoară, 3 linguri de unt.
Mod de preparare (timp estimat: 1 h, 40 min, complexitate: medie)
BLATUL DE BAZĂ:
Amestecăm untul, zahărulpână devine gălbuişi cremos.
Adăugăm oul şi vanilia.
Cernem împreunăfăinaadăugăm alternative laptele până se încorporează, adăugăm aluatul în tavă.
CREMA DE BRÂNZĂ:
Bateţi crema de brânzăpână devine moale. Adăugaţizahărşi mixăm bine, adăugăm vanilia şi oul şi amestecăm bine. Adăugăm crema de brânză peste aluatul de prăjiturăşi adăugăm pe deasupra afine.
CRUSTA:
Într-un bol mic adăugămzahărulşi scorţişoară, adăugăm untul, fărâmiţăm cu mâinilepână nu mai este vizibil untul.
Adăugămcompoziţia deasupra afinelor şi coacem pentru 35 – 50 min.
Eu am lăsat-o 50 de min, şi mi s-a ars puţin aşa că de la 40 min fiţi pe fază. Încercaţi cu o scobitoare! după ce e gată am lăsat-o să se răcească în cuptorul deschis 5 min!
Poftă bună!
ReţetaPrăjitură cu afine şi cremă de brânză a fost propusă de antzuka pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!