Ingrediente
Pentru 2 persoane: 1 lingură de capere, sucul şi coaja rasă de la o lămâie, 1ceaşcă de smântână, 2 linguri de ceapă tăiată fin, paste, somon, mărar.
Mod de preparare:
Punem pastele la fiert şi ne ocupăm de sos:
Punem smântâna la foc mic să o reducem puţin.
Când se încălzeşte smântâna adăugăm caperele şi ceapa, coaja de lămâie rasă şi la final sucul de lămâie.
Smântâna s-ar putea să se taie dacă puneâi zeama de lămâie, dar nu vă speriaţi. Când fierbe, opriţi şi trageţi de pe foc.
Aş fi putut să adaug un pic de amidon să se mai îngroaşe sosul, dar am preferat să nu adaug, fiindcă în reţeta originală, nu era.
Amestecăm pastele cu sosul.
Adăugăm somonul în fâşii şi amestecăm uşor.
Poftă bună!
Reţeta Pasta cu somon afumat si lamaie a fost propusă de little coffee pe forum culinar.ro
Alte reţete cu paste găsiţi aici:
Paste cu conopida,
Paste cu sos alb
Citiți principiile noastre de moderare aici!