1/2 kg carne de viţel, 1 kg spanac, 6 ouă, 2
cepe, 2 linguri smântână, 3 linguri
făină, 1 lingură caşcaval ras.
Mod de preparare (timp estimat: 1 h, 30 min, complexitate:
medie)
Se trece carnea prin maşina de tocat, iar
ceapa se curăţă şi se
căleşte în puţin ulei.
Se lasă doar cât să se
înmoaie, apoi se adaugă carnea. Se
călesc împreună câteva
minute şi apoi se adaugă puţin
câte puţin apa. In total, pe aragaz
ar trebui să stea cam o oră.
Între timp, se spală spanacul, se
alege şi se pune la fiert în apa cu
sare circa 15 minute.
Se scoate cu o spumieră, se lasă
să se scurgă şi să se
răcească puţin şi apoi se
trece prin maşina de tocat, robot sau pur
şi simplu se toacă cu tocătorul
de vinete sau cu cuţitul.
Se amestecă cu 2 linguri de
făină şi 2 ouă, iar
celelalte 2 ouă se pun în carne.
Într-o tavă unsă cu puţin
ulei şi presărată cu pesmet se
pun un rând de spanac, altul de carne
şi ultimul de spanac.
Deasupra se toarnă un sos format din 2
ouă, 2 linguri de
smântână şi o
lingură de făină.
Se dă tava la cuptor pentru 15-20 de
minute. După 10 minute se scoate tava
şi se adaugă caşcavalul ras. Va
fi la masă o musaca gratinată.
Musaca iese foarte bună şi dacă
se foloseşte carne de pui.
Reteta propusă de
mona_usa
Discută mai multe despre această
reţetă pe forum culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!