Ingrediente reţetă:
FOI: 10 ouă; 200 grame zahăr; 2 pachetele de
zahăr vanilat; 5 linguri pline cu griş pentru
bebe; 5 linguri de pesmet alb fin; 5 linguri pline de
făină; 5 linguri pline de cacao amară; 5
linguri de miere (de salcâm); 1,5 pac. de praf de
copt; 1 praf de sare; 50 ml lapte; 270 ml ulei;
GLAZURA 1 (PESTE CREMĂ): 120 grame ciocolată
de menaj; 70 de grame de unt; 1 lingură de
apă; 2 linguri de ulei;
GLAZURA 2 (PENTRU FINISAREA PRĂJITURII): 220 de
grame de ciocolata de menaj; 100 grame de unt; 3
linguri de ulei; 1 lingură de apă; 1
lingură zahăr praf; 700 mililitri de
smântână pentru frişcă –
preparat gata indulcit de la Meggle sau Dolcella
(aşa zice în reţeta originală,
merge şi cu smântâna dulce) 1 pachetel
de gelatină instant sau 2 pachetele de
întăritor de frişcă 3 linguri de
lapte, 2 linguri de miere, 1/2 de lingură de
esenţă de vanilie (eu am folosit 2 plicuri de
zahar vanilat Dr. Oetker si 1 fiola de esenta
butter-vanille).
Mod
de preparare (timp estimat: 2 h, complexitate:
medie)
În primul rând vreau să subliniez
că dacă o veţi presta într-o
tavă mai mare decât a mea va ieşi ceva
mai subţire, implicit mai apropiată de
aspectul prăjiturii originale de la Kinder. Sau,
se pot reduce ingredientele.
Pentru blat: se separă ouăle, bateţi
cele 10 gălbenuşuri cu zahărul
şi cu zahărul vanilat câteva minute
pe viteza cea mai mare până amestecul e
o cremă densă. Adăugaţi
făina, praful de copt, cacao şi
grişul. Mixaţi uşor,
adăugaţi usor laptele şi uleiul,
adăugaţi mierea. Amestecaţi
uşor cu cele 10 gălbuşuri
bătute ca zăpada (spumă tare) cu
praful de sare.
Se coc două foi, una, pe hârtie de copt,
în cuptorul cu ventilaţie la 165 grade
pentru 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade.
Le lăsaţi să se răcească
fără a îndepărta hârtia.
Între timp se prepara GLAZURA 1, din toate
ingredientele care se amestecă pe foc,
topindu-le, fără a fierbe.
Se dă de o parte să se
răcorească.
Se mixează frişca pe viteză mare
până stă băţ. Se
adaugă “Instant želatinu Fix” –
adică gelatina instant fix, pe care eu nu stiu
de unde sa o iau, caz în care recurg la
varianta a doua – 2 pacheţele de
întăritor de frişcă. Se
adaugă laptele, mierea, esenţa şi
mixăm iară bine. Rezultă o
cremaă ţapănă bine
Între timp foile s-au răcorit
Trecem la asamblarea prăjiturii: pe una din
foi se pune jumătate din cremă, netezind
foarte bine, ajutându-ne, la nevoie, de un
cţtit umed cu lama lungaă
Peste cremă se pune glazura preparată,
păstrată la temperatura camerei, apoi se
dă prăjitura la congelator cateva minute,
doar cât să se
întărească glazura
Între timp se prepară glazura 2, identic
ca şi prima, din toate ingredientele
specificate.
Se scoate prajitura cu glazura
întărită din congelator şi
deasupra se pune, lingură cu lingură,
restul de crema, nivelând foarte bine
suprafaţa.
Peste cremă se răstoarnă a doua
foaie, cu hârtia în sus,
apăsăm uşor pe toată
suprafaţa hârtiei ca să adere foaia
la cremă, apoi îndepărtăm
hârtia.
Suprafaţa prăjiturii se glasează cu
glazura 2 şi se dă din nou la congelator
până la întărirea acesteia
Se taie cu un cuţit înmuiat mereu
în apă fierbinte.
Poftă bună!
Reteta Kinder – Pingui, prajitura cu
ciocolata si crema de lapte propusă de
lauralaurentiu
Discută mai multe despre această
reţetă pe forum culinar.ro
Trimite articolul
XReţeta săptămânii: Kinder – Pingui – BIHON
ypzsmgiov http://www.gvd640z8kc05k7p9z2gww3k32887ce4is.org/
[url=http://www.gvd640z8kc05k7p9z2gww3k32887ce4is.org/]uypzsmgiov[/url]
aypzsmgiov