-
-
Ingrediente:
-
150 g granulat de soia,
300 ml supă de legume,
1 ou,
usturoi,
ceapă,
sare,
piper,
1 lingură făină (eventual),
ulei pentru prăjit.
-
-
Mod de preparare:
-
Turnăm supa fierbinte peste soia. Se amestecă şi se lasă jumătate de oră să tragă / să se înmoaie. Adăugăm oul, ceapa şi usturoiul – ambele tocate / pisate.
Condimentăm bine de tot cu sare şi piper.
Dacaă amestecul vi se pare molicel, adăugaţi o lingură de făină. Formăm bile.
Nu se lucreaza la fel de usor ca si carnea macinata.
Chiar dacă vi se pare că au o textură mai lejeră, nu vă fie frică, nu se împrăştie la prăjit.
Uleiul se încinge bine. Aşezăm chifteluţele cu grijă. Le lăsăm la prăjit pe o parte, până se roşesc / fac coajă, apoi le întoarcem pe partea cealaltă (eu le-am întors cu lingura).
-
-
Mod de servire:
-
Le-am servit cu un sos de roşii şi ardei gras roşu, foarte picant.
Poftă bună!
Reţeta Chiftele din granulat de soia a fost propusă de MAYA pe forum culinar.ro
Alte reţete cu soia găsiţi aici:
Drob cu legume si soia pentru vegetarieni,
Sarmalute cu soia(de post),
Placinta cu ciuperci si soia
Citiți principiile noastre de moderare aici!