Ingrediente:
6 gălbenuşuri
500 ml lapte
175 gr zahăr
20 gr gelatină alimentară ( 4 pliculeţe )
250ml frişcă
1 kg căpşuni
Mod de preparare:
Se freacăgălbenuşurile cu zahărulpânăîşi dubleză volumul, se adaugă laptele şi se fierbe pe baie de aburi până se îngroaşăpuţin.
Separat se dizolvă gelatina în apă rece şi apoi se adaugăîn amestecul de ouă atunci cândaceasta este fierbinte. Se lasă să se răcească. Se mixează 700 gr de căpşuni.
Se amestecă cu gălbenuşurile, apoi se adaugăfrişcaşi se amestecăîncet.
Se pune jumătate de compoziţieîn formă apoi se pun căpşunileîntregi cu vârfulîn jos , se pune restul de cremă, pe margini se înfig lamele de căpşuni tot cu vârfulîn jos.
Se dă la rece câteva ore bune de preferat de pe o zi pe alta. Se răstoarnă pe un platou şi se decorează, în cazul meu cu căpşunişi ciocolată.
Mod de servire:
Poftă bună!
ReţetaBavareza cu capsuni a fost propusă de amalia aa pe forum culinar.ro
Alte reţete cu căţpşuni găsiţi aici:
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Citiți principiile noastre de moderare aici!