Ingrediente:
5 ouă
150 g făină,
150 g zahăr pudră
1 linguriţă praf de copt
200 g morcovi raşi
50 g nuci zdrobite
2 linguri ulei
350 g mascarpone sau cremă de brânză
175 g zahăr tos
Mod de preparare:
Se bat ouale şi zaharul praf într-un castron pus la bain-marie. Când amestecul începe să se îngroaşe, se ia castronul de pe foc, se adaugă în el faina cernuta. În această compoziţie se adaugă treptat morcovii daţi pe răzătoarea mică, uleiul si nucile. Se coace la foc potrivit un blat, iar apoi se lasă la racit. Se amestecă crema de brânză cu zaharul tos şi se pune apoi deasupra prăjiturii.
Mod de servire:
Se serveştetăiatăcubuleţe peste care se poate pune nucă, alune sau stafide. Alte retete de dulciuri: CremsnitPrajitura NegresaPrajitura alba ca zapada
Citiți principiile noastre de moderare aici!