Ingrediente:
4 ouă,
100 g unt,
200 g ciocolată menaj,
100 g zahăr,
2 linguri cacao,
sare
Mod de preparare:
Se sfărâma ciocolata, se adaugă untul şi se fierbe în bain-marie, la foc mic, până când ciocolata este complet topită. Apoi se ia vasul de pe foc, păstrându-se la cald. Separat, se bat gălbenuşurile cu 2 linguri de zahăr, până devin spumoase, apoi se toarnă peste ciocolata topită. Se bat spumă albuşurile, în care s-a presărat sare. Treptat, se încorporează zahărul rămas şi se adaugă amestecul de ciocolată. Se toarnă compoziţia într-o formă lungă de tarta şi se pune la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 de minute. După ce se răcoreşte, se pune la frigider 2-3 ore.
Mod de servire:
Se serveştetăiatăfelii peste care se poate pune nucă, alune sau stafide. Alte retete de dulciuri: CremsnitPrajitura NegresaPrajitura alba ca zapada
Citiți principiile noastre de moderare aici!