Ingrediente:
PENTRU ALUAT:
150 g margarină sau unt
200 g făină
2 linguri smântână
sare
PENTRU UMPLUTURĂ:
350-400 g spanac
2 ouă
2 fire ceapă verde
200g brânză de vaci puţin sărată
2 linguri pesmet
sare, piper
Mod de preparare:
Frământăm mai întâi aluatul amestecând foarte bine toate ingredientele. Punem coca rezultată în folie alimentară şi o lăsăm la frigider cât timp ne ocupăm de umplutură. Spălăm bine spanacul şi îl opărim în apă cu sare împreună cu ceapa tocată mărunt. Scurgem bine de apă într-o sită şi apoi tocăm cu cuţitul. Punem spanacul într-un bol, peste el adaugam brânză rasă, pesmetul, ouăle, sare şi piper după gust. Scoatem aluatul de la frigider şi din trei sferturi din el întindem o foaie pe care o aşezăm într-o formă rotundă unsă cu unt şi tapetată cu puţin pesmet. Foaia trebuie sa îmbrace puţin şi pereţii formei. O înţepăm din loc în loc cu furculiţa. Aşezăm apoi umplutura. Întindem aluatul rămas şi tăiem din el fâşii lungi pe care le întindem deasupra plăcintei. Ungem bine cu ou şi presărăm mac. Dăm la cuptor pentru aproximativ 35-40 minute.
Mod de servire:
Este bună caldă, dar şi rece.
Această reţetă a fost adăugată de Pica pe www.culinar.ro
Alte retete recomandate:
Citiți principiile noastre de moderare aici!