Ingrediente:
1 kg făină albă,
20 gr drojdie de bere,
lapte sau apă,
1 praf de sare,
2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul şi între timp se face aluatul de pâine. Se amestecă făina cu drojdia înmuiată în 50 ml de lapte. Se adaugă o lingură de zahăr, puţin ulei, sare şi lapte călduţ, după care se frământă bine şi se pune la crescut la loc cald. După ce a crescut, se împarte aluatul în două şi se fac două pâini. Două tavi se ung cu ulei şi se aşează aluatul simplu sau împletit, după care se unge cu ulei şi se lasă la crescut. Se bagă apoi în cuptorul cald, la foc mediu.
Mod de servire:
Păstraţi într-un loc răcoros şi acoperiţi cu un prosop de bucătărie.Tăiaţi felii şi serviţi cu o zacuscă bună ori dulceaţă sau ce doriţi dumneavoastră.
Alte reţete găsiţi peculinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!