Ingrediente:
500 g orez cu bob lung sau prefiert,
1 ardei gras rosu,
1 ardei gras galben,
1 morcov,
100g mazare,
100 g ciuperci,
sare,
piper,
cimbru
ulei de masline,
sos soia
50 g seminţe de susan
sos iute după gust
Mod de preparare:
Orezul se fierbe in apă cu sare şi se lasa la scurs. Legumele se taie bastonaşe şi cubuleţe (amestecat). Se încing trei linguri de ulei de măsline în tigaie şi se călesc legumele la foc mare câteva minute. Se condimentează şi se pune susanul, cu sosul de soia si cu sosul iute.
La urma puteţi sa amestecaţi orezul cu legumele şi să le mai căliţi un pic împreună sau puteţi să serviţi două grămăjoare separate.
Mod de servire:
Se serveşte cald, simplu sau ca garnitură la preperate cu carne.
Alte reţete recomandate:
Citiți principiile noastre de moderare aici!