Ingrediente:
- 500 gr. morcov razuit
- 1 litru de lapte (3.5% grasime)
- 70 + 30 gr. unt
- 150 gr. zahar sau dupa gust
- cateva fire de sofran
- 1 lingura de apa de trandafir
- 1/2 lingurita cardamom macinat
- 100g urda dulce/Branza dulce
- Alune uscate (fulgi de migdale, caju, fistic)
Mod de preparare:
– Se pune intr-o oala laptele impreuna cu sofranul si se fierbe pana cand se reduce la jumatate.
– Punem o cratita sau Wok pe foc, cand aceasta s-a incalzit, adaugam 70 grame de unt si morcovii rasi, amestecam bine si lasam pe foc mediu pana cand sa inmoie morcovii amestecand din cand in cand. Adaugam laptele si fierbem la foc mediu pana se ingrosa toata compozitia. Odata ce incepe ingrosarea se adauga zaharul si se amesteca incontinuu. Lasam pe foc pana cand laptele este aproape evaporat. Adaugam cardamom macint si 30 grame de unt si lasam pe foc mare amestecand in continuare pana ramane doar o compozitie grosa si s-a evaporat tot laptele si iese grasimea pe marginea cratitei.
– Adaugam urda sau branza dulce impreuna cu apa de trandafir, amestecam bine si lasam pe foc 4- 5 minute amestecand din cand in cand.
– Oprim focul si adaugam alunele prajite.
– Se poate servi calda, la temperatura camerei sau rece, simpla sau, de preferinta, cu inghetata.
Alte rețete recomandate de Anjani Kumar:
Frigărui din piept de pui cu orez și legume
Piept de pui în stil chinezesc
Citiți principiile noastre de moderare aici!