Ingrediente:
– 2 bucati costite (1.5-2kg)
– 2 linguri de mustar Dijon
– 2 linguri ulei de masline
– 4-5 catei usturoi pisat
– 1 buc de ghimbir pisat
-Sos barbeque (eu am folosit de la Marca Heinz sau daca aveti timp putei sa preparati unul acasa)
Amestecam intr-un bol uleiul cu mustar, usturoi si ghimbir. Se indeparteaza pielita albicioasa care acopera costitele, tragand usor cu cutitul de un capat si se sterge prin tamponare cu prosoape de hartie. Cu ajutorul unei pensule ungem costitele cu marinata. Le acoperim si le lasam la frigider cel putin 30 minute.
Intr-o tigaie adaugam 1 lingura seminte de chimin, 1 lingura seminte de fenicul, 1 lingura boabe de coriandru, 1 lingura de piper rosu, 2 bucati de cardamom sau ½ lingurita de cardamom macinat, 1 bucata de anason stelat. Prajim toate semintele cam 2-3 min, amestecand pe foc mediu si le macinam cu ajutorul un mojar sau rasnita, dar nu foarte fin.
Amestecam condimentele cu 1 lingurita de boia dulce/iute afumata, 1 lingurita de zahar brun, sare grunjoasa dupa gust, piper negru macinat dupa gust, frunze de rozmarin si cimbru proaspate sau uscat. Presaram carnea din abundenta cu condimentele uscate si lasam cel putin 1 ora la marinat.
Se aseaza carnea intr-o tava de cuptor (sau tava cu gratar) si se inveleste totul cu folie de aluminiu.
Tava se introduce in cuptorul preincins la 180°c si se coace timp de 60 de minute. Dupa aceasta indepartam folia si ungem carnea generos cu sos BBQ cu ajutorul unei pensule si reintroducem in cuptor pentru inca 30 minute la temperatura 200°c.
POFTA BUNA!
Mai multe rețete puteți găsi și pe pagina de Facebook a lui Anjani Kumar.
Frigărui din piept de pui cu orez și legume
Piept de pui în stil chinezesc
Rețeta lui Anni: Pui Tandoori (Tandoori Murgh)
Citiți principiile noastre de moderare aici!