Ingrediente:
400 g făină
150 g untură
1 pahar cu lapte
50 g drojdie
3 linguriţe zahăr
1 linguriţă rasă de sare
Pentru umplutură :
150 g brânză
100 g caise confiate
1 ou
1 lingură de smântână
1 linguriţă de făină
sare
vanilie
zahar dupa gust
Mod de preparare:
Brânza de vaci se freacă cu un ou, cu caisele tăiate cubuleţe, făină, smântână, un strop de sare, vanilie şi zahăr după gust. Făina se cerne într-un vas, se face loc la mijloc şi se pune untura, bine sleită, lichidă. Se frământă. După ce făina a cuprins toată untura, se adaugă laptele în care s-a muiat drojdia, zahărul şi sarea. Se frământă mai departe şi când aluatul nu se mai lipeşte de vas, se dă de o parte, lasându-l să crească aproximativ 3 ore. Se intinde foaia de aluat nu prea subţire, se taie
pătrate de 8-9 cm, se pune deasupra câte o linguriţă de brânză, se aduc colţurile la mijloc în formă de plic, apăsând uşor cu degetul ca să se lipească, se ung cu ou şi se dau la cuptor la foc bun.
Puteţi alege ca în loc de forma tradiţională de brânzoaice să faceţi nişte ineluşse, în mijlocul cărora să puneţi brânza şi caisele.
Mod de servire:
Se pudrează cu zahăr vanilat.
Sursa acestei retete: culinar.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!