Ingrediente:
1 kg prune
1 kg zahăr
150 ml apă
zeamă de lămâie
1 zahăr vanilat
Mod de preparare:
Spălăm prunele, îndepărtăm codiţele, apoi le scoatem sâmburii. Sâmburii se scot cu aparatul de scos sâmburi sau crestăm puţin pruna la ambele capete cu un cuţit, apoi împingem sâmburele cu un beţişor. În locul sâmburelui se poate introduce un miez de nucă. Punem apa şi zahărul să fiarbă şi să formeze un sirop gros. Adaugăm prunele şi lăsăm dulceaţa la foc mic. Spre final adăugăm zeama de lămâie şi zahărul vanilat. Verificăm dacă este gata astfel: punem câteva picături de dulceata într-un pahar cu apă rece, daca vor rămâne întregi şi nu se vor împrăştia, dulceaţa este gata.
Mod de servire:
Aceastăreţetă a fost postată de Pica pe culinar.ro
Vă invităm să pregătiţi şi reţetele:
Plăcintă cu dovleac
Citiți principiile noastre de moderare aici!