Ingrediente:
300 g smantană dulce
300 g mascarpone
300 g branză de vaci
2 lămai
o mană de frunze de mentă
200 g de zahăr
200 g biscuiţi digestivi
100 g unt
2 oua
Mod de preparare:
Sfărmaţi biscuiţii digestivi şi amestecati cu jumătate din unt. Apăsaţi apoi amestecul pe fundul unei tăvi şi băgaţi la frigider pentru 15 minute. In acest timp pregătiţi crema. Se amestecă smantana cu zahărul, mascarpone şi branza de vaci, pană cand devine un amestec omogen, adăugaţi şi ouăle bătute bine, coaja de la o lamaie şi zeama de la o jumătate de lămaie. Cand s-a omogenizat compoziţia turnati in tavă, peste blatul făcut din biscuiţii sfarmaţi şi băgaţi la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute. După acest interval nu deschideţi uşa de la cuptor. Lăsaţi aşa, şi după ce s-a răcit, adică după aproximativ o oră băgaţi tava la frigider.
Mod de servire:
Se serveşte după ce a stat o noapte la rece şi se ornează cu felii de lămaie şi frunze de mentă
Alte reţete recomandate
Papanasi cu smantana si dulceata
Citiți principiile noastre de moderare aici!