Ingrediente:
2 pahare lapte,
3 gălbenuşuri,
200 g zahăr,
1 lingură făină,
1/2 baton vanilie
3 banane
100 g nuci
Mod de preparare:
Pentru început punem într-o tigaie miezul de nucă şi jumătate din zahăr. Ca să nu se ardă puneţi şi un cubuleţ de unt. Lăsaţi să se caramelizeze şi puneţi apoi pe o bucată de hârtie de copt să se răcească.
Se pune la fiert laptele cu vanilia. Când începe să fiarbă se acoperă şi se ia de pe foc. Se freacă ouăle cu zahărul şi făina şi se toarnă laptele treptat, amestecând continuu. Se pune din nou la foc până începe să se îngroaşe sosul şi să dea în clocot. Se dă la o parte şi se amestecă până se răceşte.
Mod de servire:
Se pun într-un bol bananele tăiate pe lungime şi cîteva bucăti de nucă, peste se toarnă sosul de vanile.
Alte reţete recomandate:
Papanasi cu smantana si dulceata
Citiți principiile noastre de moderare aici!