Dar de unde provine acest desert consistent și cum îl prepară ungurii? În zilele noastre avem tendința să o facem pe cale leneșă, nu ca bunicile noastre care chiar făceau patiserie de la zero.
Am încercat să aflăm secretul lor.
În maghiară numim desertul rétes, care vine de la stratificat (stratificat), în timp ce ștrudelul german provine din vârtej/ vârtej. Potrivit, Rétes obișnuia să fie un desert stratificat copt într-un cuptor fără umplutură. Versiunea umplută este cunoscută încă din 17th secolul și s-a răspândit în Imperiul Habsburgic în secolul al XVIII-leath secol. Primul document scris care vorbește despre desert este din 1696 și se păstrează la Biblioteca Municipală vieneză.
Ştrudel/Reteş cu umplutură bogată din mere, vişine, vişine fără zahăr, brânză fără zahăr, brânză şi vanilie, brânză şi căpşuni, mac cu visine, caise, învelită într-un aluat copt, crocant, de un rumen apetisant.
Îți va bucura gustul ce de mult așteaptă să fie răsfățat cu o gustare clasică, un deliciu de pe vremea copilăriei.
—————
Pe Str Primăriei din Oradea (colț cu Str Arany Janos) s-a deschis recent cofetăria La Torța 2 Go, un nou concept, care oferă oamenilor un snack dulce sau sărat, proaspăt, la pachet – trendy și sănătos, cafea și specialități de calitate!
Unele dintre produse, care le puteți încerca doar aici sunt celebrul Reteș (ștrudelul unguresc) și New York Rolls!
Să nu uitați nici de cofetăria de pe Str Republici nr 26 (aproape de magazinul Crișul Shopping Center), unde puteți sta la o prăjitură sau înghețată pe terasă!
Mai multe detalii: https://www.facebook.com/Cofetaria-La-Torta-100083369859449/ sau https://www.instagram.com/cofetaria.latorta/
Advertorial CH 23631
Trimite articolul
XDeci ce are s…a cu prefectura? E ca și cum ai zice macaroane/spaghetti
10 lei o bucata de 100 grame, deci 100 lei kilogramul? Pt niste aluat si mere/branza? Multa bafta la vandut.