BIHON

BIHON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
  • RADIO GAGA
Select Page
  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
  • RADIO GAGA
APLICAȚII
MOBILE
AndroidDescarcă aplicația BIHON iOSDescarcă aplicația BIHON
BIHON
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Retata lui Anni: Tartă cu urda si caise

Retata lui Anni: Tartă cu urda si caise

la 12 August 2017 16:22
12 August 2017 16:22
Pentru acest sfârșit de săptămână, Anni recomanda o tarta cu urda si caise. 
Scris de Demian - Pentru acest sfârșit de săptămână, Anni recomanda o tarta cu urda si caise. 

Trimite articolul

X

Ingrediente:

Pentru Blat

150 gr faina alba 000

50 gr zahar pudra

100 gr unt 82% bine racit

1 ou sau 2 galbenusuri

1 varf de cutit sare

2-4 lingurita de apa de trandafir sau apa simpla

esenta de vanilie

1 varf de cutit cardamom macinat.

Mod de preparare 

Se adauga faina si zaharul pudra intr-un bol impreuna cu sarea, cardamom macinat, esenta de vanilie si untul. Se framanta cu varful degetelor pana se obtine o compozitie sfaramicioasa, apoi adaugati oul sau 2 galbenusuri. Se amesteca bine cu aluatul, apoi cu apa de trandafir (mai intai o lingurita), depinde de cat de uscata este faina, iar pe urma omogenizati aluatul. Daca nu se leaga mai adaugati 1-2 lingurite de apa.

Aluuatul se infasoara intr-o folie alimentara si se pune la rece cel putin o ora.

  • Dupa ce s-a odihnit, intindeti aluatul cu ajutorul sucitoarei si asezati in forma de tarta, unsa initial cu unt sau ulei, iar apoi intepat din loc in loc cu o furculita.
  • Peste aluat puneti o hartie de copt pe care o acoperiti cu boabe de fasole uscata.
  • Coaceti aluatul de tarta 12-15 de minute la 180 ° C, pana se rumeneste usor. Acesta este coptul in orb sau coptul aluatului fara umplutura.

Pentru Umplatura

200 gr. caise proaspete

500 gr. urda dulce

150gr. zahar sau dupa gust

150 gr. smantana

2 oua

coaja de la o lamaie si o lingurita suc de lamaie

esenta de vanilie

1-2 liguri faina.

Urda impreuna cu zaharul si faina se pun in vasul unui mixer si se bat cateva minute bune, pana se omogenizeaza foarte bine. De cateva ori va fi nevoie sa se desprinda compozitia de pe peretii vasului cu o spatula, apoi continuati sa bateti. Se adauga smantana, esenta de vanilie, coaja de lamaie si sucul de lamaie si se bate in continuare pana cand compozitia devine cremoasa. Pe rand, se adauga cate un ou, se bate cu mixerul pana la incorporare apoi se adauga si urmatorul. Compozitia finala trebuie sa fie neteda si spumoasa.

Se aranjeaza caisele taiate in 4 peste blatul de tarta si se toarna umplutura peste. Se niveleaza usor si se pune la copt in cuptorul incins la 160 de grade Celsius, pentru 50-60 minute.

Se lasa sa se raceasca complet in forma inaintea servirii. Se poate servi ca atare, pudrat cu zahar praf vanilat sau se pot adauga fructe proaspete de caise, topping de fructe, sos caramel, vanilie, conform preferintelor fiecaruia.

Pofta Buna!

 Alte retete recomandate de Anni: 

Reteta Hyderabady Biryani cu pui

Reteta supa crema de linte

Reteta frigărui din piept de pui cu orez și legume

Trimite articolul

X
Taguri:
reteta ,
tarta cu urda si caise
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    powered by Surfing Waves

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Patru tineri, dintre care doi din Oradea, condamnați cu suspendare pentru trafic de canabis
    Tribunalul Bihor a pronunțat, luni, sentința în cazul unui grup de patru tineri cu vârste cuprinse între 23 și 29 de ani, acuzați de trafic de droguri de risc într-un dosar instrumentat de DIICOT Oradea.

    BIHON Sport local

    Finala UEFA Champions League va avea la centru un arbitru din România

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    „Human offspring” (Progenituri umane), expoziţie personală de pictură a artistului orădean Adrian Chirilă
    Artistul orădean Adrian Chirilă este la a treia expoziție personală.

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de apă

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    România

    Simion după ce Bolojan a anunțat că îl votează pe Nicușor: „Un președinte de Consiliu Județean, mai mult nu a putut să facă”
    Candidatul AUR la alegerile prezidențiale a scris pe grupul de presă al partidului că Ilie Bolojan „a distrus ideea unui președinte imparțial” odată ce a anunțat că îl va vota pe Nicușor Dan la scrutinul ce va avea loc pe 18 mai.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    VIDEO
    Bombă activă din cel de-al Doilea Război Mondial, găsită în pădurea din Băile Felix
    O bombă de artilerie provenită din cel de-al Doilea Război Mondial a fost descoperită luni, 12 mai, în pădurea din stațiunea Băile Felix.

    România

    Când scăpăm de frig? ANM anunță încălzirea vremii
    Vremea se menține mai rece decât normalul pentru această perioadă în următoarele zile, însă meteorologii anunță o încălzire treptată începând de săptămâna viitoare.
    • Bihon.ro
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Redactia
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Bihor Online

    ISSN 3008-234X

    ISSN-L 3008-234X

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.