ORADEA. Prin contractul semnat pe o perioadă de 8 ani, RER Vest se obligă să colecteze, transporte și să sorteze deșeurile de pe raza a 25 de comune din jurul Oradiei. Conform estimărilor este vorba despre aproximativ 20.000 tone de deșeuri/an.
Joi, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect, Bujor Chirilă, și vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang, au semnat contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubritate pentru lotul 1B. Câștigătorul licitației, RER Vest S.A., va colecta, va transporta și sorta deșeurile de pe raza a 25 de comune din zona metropolitană extinsă.
Iată-le: Biharia, Borş, Ceica, Cetariu, Copăcel, Drăgeşti, Girişu de Criş, Hidişelu de Sus, Holod, Ineu, Lăzăreni, Nojorid, Oşorhei, Paleu, Săcădat, Sânmartin, Sântandrei, Sârbi, Spinuş, Tileagd, Vârciorog, Husasău de Tinca, Gepiu, Sălard şi Toboliu. „Contractul a fost semnat pe o perioadă de 8 ani, la valoarea de aproximativ 40.000.000 lei fără TVA. Operatorul va trebui să facă anumite investiții, în mașini, pe care trebuie să le amortizeze. Pentru zona 1B s-a estimat o cantitate de 20.000 tone/an de deșeuri”, a spus directorul A.D.I. Ecolect, Bujor Chirilă.
Cinci fracții
Colectarea deșeurilor se va face pe cinci fracții: rezidual (menajer), biodegradabil, hârtie/carton, plastic/metal și sticlă. „Se va institui și principiul plătești cât arunci bazat pe raportul volum/frecvență. Fiecare gospodărie va primi două pubele de 120 litri și doi saci galbeni. La nivel județean, Ecolect va distribui 20.000 de compostoare. Îi vom încuraja pe bihoreni să facă din deșeurile biodegradabile compost”, a mai spus Bujor Chirilă.
În cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor este în desfășurare procedura de atribuire a privind adminsitrarea stației de tratare mecano-biologică. „Până la data limită, 31.03.2020, s-au depus 3 oferte: RER Vest S.A., AVE Bihor și Girexim, o companie din Pitești. Ofertele sunt în evaluare și estimăm că în cea de-a doua jumătate a lunii mai, vom avea un câștigător”, a precizat directorul A.D.I. Ecolect.
În luna februarie au fost semnate contractele de delegare a gestiunii serviciului public de salubritate pentru Lot 2 – Aleşd (Salubri Aleșd); Lot 3 – Salonta (Ave Bihor); Lot 4 – Beiuş; Lot 5 – Marghita (Ave Bihor); Lot 6 – Săcuieni (Ave Bihor).
Trimite articolul
Xniste smecherasi ridica gunoiul din Sabolciu o data la 3 saptamani, si atunci doar flacoanele, nu si pungile, sticlele sau cartoanele. in batjocura, desi se plateste pt ridicarea deseurilor. primaria de la Sacadat isi bate joc constant de chestia asta de ani de zile. ca sa nu mai vorbim ca in curba de la cimitir spre sat s-au adunat pe un teren public o gramada de gunoaie si nimanui nici ca-i pasa.
Hoți si mincinoși am o sorã in Oradea și zice cã nu îi duce sticla si nici gunoiul nerecuperabil
Pt 5 lei si pe Mama il ia/fara spaga Nu merge