Ca și în ceilalți ani, Cetatea Oradea îi invită pe orădeni să facă o călătorie în timp pentru a valorifica istoria orașului și a identității sale culturale prin intermediul artei, condiția de bază fiind bunul-gust, eleganța și calitatea actului artistic.
Astfel, în perioada, 7 – 9 iulie, participanții la festival vor avea șansa să devină parte activă în această poveste, îndemnați fiind să se reîntoarcă în negura timpurilor.
Întrucât obiectivul principal al festivalului este acela de a readuce Oradea într-un cadru medieval, pe parcursul celor trei zile se vor organiza activități ca: mesteșugăritul (olăritul), ateliere de dans medieval, teatru de păpuși, tras cu arcul, mânuire de arme specifice epocii, demonstrații de luptă, jonglerii cu foc, urmărindu-se astfel realizarea unui eveniment de înaltă ținută artistică și culturală.
Atmosferă medievală
Curtea Palatului Princiar va fi o atracție atât pentru copii cât și pentru adulți sau pasionații de armuri și arme medievale. Trupele care vor fi în curtea palatului vor avea zilnic momente dedicate interacțiunii cu publicul, de la dresură cu păsări de pradă până la expoziții de arme, jocuri cu parașuta sau pictură pe față.
Pe lângă jonglerii cu foc, cei care vor trece pragul Cetății în aceste zile vor avea parte zilnic de concerte medievale stradale și dansuri specifice. În plus, vizitatorii se vor putea întâlni pe aleile din Cetate cu domnițe frumos înveșmântate, cete de cavaleri, paji care își fac „rondul” tocmai pentru a putea fi văzuți de toată lumea.
Artizani și Meșteșugari
35 de artizani și meșteri populari vor aduce în fața vizitatorilor tradiții și obiceiurile specifice acestor zone umplând strada Breslelor. Tot aici se vor desfășura Ateliere pentru copii, unde cei mici vor avea ocazia să învețe diferite meșteșuguri populare: cioplit în lemn, modelare în lut, croșetat, pielărie, olărit, broderie, pictură pe mobilă, împâslit sau atelierul florarului.
Trei mari bătălii
Cavalerii au pregătit în Parcul Cetății – Poarta de Est, în fața Hotelului din Cetate și în curtea principală a Cetății, 3 spectacole de lupte medievale precum și ateliere pentru familiarizarea publicului cu armele și tehnicile de luptă din trecut.
Concerte de excepție
Pe scena principală amplastă în Curtea Cetășii o să urce Cobzality, Phoenix și invitații, trupa Vama și Subcarpați. Tot aici s-a mutat și concertul Ada Milea și Alex Bălănescu.
Festivalul Medieval al Cetății este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune cu sprijinul Primăriei Oradea și a Administrației Oradea cu un buget alocat de 350.000 de lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!